Editoriale, Interviuri — august 21, 2019 at 17:20

Eduard Grama: Eu nu fac politică dar cred că domnul Drăgulin urmărește eliminarea domnului președinte Vasile Iliuță din jocul politic

by

Eduard Grama: Nu au fost sistate lucrările . Nu am primit nici un document official legat de plângerea penală despre care se vehiculează prin presă și prin târg.

Nelu Bălașa: Eduard  Grama spune-mi istoria drumului de incintă Siderca folosit ca intrarea principală  în Călărași dinspre București

Eduard Grama: Drumul de incintă Sidercaeste  mai nou DJ 306A.

Nelu Bălașa: De ce DJ 306 A?

Eduard Grama: Drumul de incintă Siderca  la inițiativa președintelui Vasile Iliuță a fost adoptată HCJ. prin care a fost clasificat drum județean ca o contribuție a CJ la dezvoltarea municipiului.

Nelu Bălașa:Și?

Eduard Grama: Odată cu această hotărâre am pornit demersurile pentru reabilitare și modernizare a drumului pe care dorim să-l  transformăm într-o intrare modernă, europeană în Călărași.Cu toții  suferim datorită stării drumurilor.

Nelu Bălașa:Cum ați intrat în conflict cu primăria?

Eduard Grama: Nu consider că suntem în conflict cu primăria  în schimb  am simțit de la început opoziția d -lui primar Dragulin la această inițiativă a noastră.

Pe parcursul inițierii procedurilor, diverse piedici administrative cu aparență de legalitate au fost puse în calea proiectului.

Nelu Bălașa:De ce crezi asta?

Eduard Grama: Exemplific prin cele două procese inițate de primăria Călărași  lichidatorului care administra terenul,  pentru tergiversare stării de incertitudine a  terenului care  era neclară de zeci de ani.

 Sentințele pronunțate au arătat neverosimilitatea unor actiuni în instanță inutile și consumatoare de timp și bani publici.

Nelu Bălașa: Și?

Eduard Grama: Și în  tot acest timp am continuat comunicarea cu primăria Călărași prin transmiterea promptă a documentelor solicitate in vedere obținerii autorizației de construire,convinși fiind că interesul public poate atenua eventuale antipatii personale.

Nelu Bălașa:Care crezi ca ar fi motivul acestor dispute?

Eduard Grama: Caracterul este problema în această dispută. Domnul primar în ciuda aparentelor de bunăvoința și colaborare, a ținut permanent o cursă întinsă culminând cu aceasta plângere penală care blochează o investiție necesară pentru municipiul Călărași și pe care cred că trebuia să o facă din primul an de mandat. Caracterul duplicitar și nesincer caracterizează comportamentul domnului Primar cu noi..

Eduard Grama: Personal cred este o acțiune premeditată a domnului primar care folosește diverse tertipuri birocratice și instituția primăriei pentru interese politice și nu în interesul comunității .

Nelu Bălașa:Și tu cum ai ajuns în această poveste?

Eduard Grama: Eu nu fac politica dar cred ca domnul Dragulin urmărește eliminarea domnului președinte Vasile Iliuță din jocul politic al PNL-ului.

Nelu Bălașa:Cum ai ajuns în această poveste?

Eduard Grama: Urmărim cu interes să respectăm legea și îndrumările primăriei ca autoritate locală și solicităm angajaților primăriei și domnului primar sinceritate și colaborare pentru pentru interesul public. Eu m-am ocupat de la început de acest proiect.Știu cel mai bine cum stau lucrurile.

Am depus cerere și toate documenele necesare eliberării autorizației de construire , răspundem prompt oricăror solicitări și suntem surprinși de aceste discuții cu plângerea penală și sistarea lucrărilor de care nu avem o înștiințare oficială.

Nelu Bălașa:Care este realitatea de la fața locului?

Eduard Grama:Consiliul Județean execută lucrări de amenajarea a acostamentului defrișări,nivelare,scoatere de rădăcini ș.a. ca obligație a fostului proprietar al terenului , obligație în urma unor adrese ale primăriei către fostul propietar al terenului,  lucrări care nu sunt sistate.Nu avem cunoștință de plângerea penală și  continuăm demersurile pentru obținerea atuorizație pentru proiect.

Nelu Bălașa:Acesta este punctul de vedere al Consiliului Județean în scandalul momentului, modernizarea intrării de vest în municipiul Călărași. Așteptăm punctul de vedere al primăriei și cu rugămintea de a ne răspunde la trei întrebări:

  • A u avut autorizație de demolare lucrările de demolare a pieței  din centru?
  • Strada Grivița a avut autorizație de construire la începerea lucrărilor?
  • De ce zelul funcționarilor primăriei are unitate de măsură diferită pentru lucrări de același fel?

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page