Cultură şi Educaţie, Educaţie — februarie 18, 2014 at 21:17

EcOprovocarea – elevii de la ScoalaGimnaziala “Mircea Voda” Călărași sustinuti de primarul municipiului Călărași, Dragulin Stefan Daniel

by

EcOambasadorii Şcolii „ Mircea Vodă”, Calarasi implicati in proiectul EcOprovocarea, desfasurat in cate doua scoli gimnaziale din Calarasi si din Zalau, au fost prezenti la data de 18.02.2014 la Primaria Calarasi, fiind intampinati de domnul Dragulin Stefan Daniel, primar al municipiului Calarasi. Dupa discutii, domnul primar a incredintat colectivul scolii ca este alaturi de ei si ca ii sustine in toate activitatile ecologice desfasurate in cadrul proiectului.

ecoambasadori
In perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014 primaria Calarasi este implicata in Competiția „Orașul Reciclării”, unitatea scolara are obiective comune in ceea ce priveste protectia mediului.

Proiectul Ecoprovocarea este o competiţie educaţională în domeniul protecţiei mediului aflată la a patra ediție, organizată de ViitorPlus şi sponsorizată de Tenaris Silcotub.

Ecoprovocarea se va desfăşura pe parcursul întregului an şcolar 2013-2014, pentru patru scoli gimnaziale din Călăraşi şi Zalău şi are ca scop principal educarea tinerilor prin implicarea practică în diferite activităţi de protecţia mediului.

Echipele sunt formate din 13 de ecoambasadori/echipa – 10 elevi și 3 profesori din partea fiecare unități școlare membră a echipei.

Aceştia vor avea misiunea de a organiza evenimente cu un impact pozitiv asupra mediului, de a-şi implica şi motiva cât mai mulţi colegi pentru a participa la evenimente, de a implementa mici proiecte de reciclare, de îngrijire a spaţiului verde, de conştientizare a comunităţii privind diferite probleme de mediu etc. Fiecare unitate scolară va avea la dispoziţie şi un minigrant de 2000 de lei pentru a organiza cât mai bine aceste activităţi.

ecoambasadori1

Pentru fiecare activitate desfăşurată şi pentru rezultatele benefice asupra mediului, echipele vor obţine puncte. La finalul anului şcolar, școala care va obține punctajul cel mai mare (peste 11.000 de puncte)  poate câștiga un premiu de 6000 de lei pentru dotarea cu infrastructura necesară. Fiecare ecoambasador va câștiga un premiu în funcție de punctele cumulate, dacă va acumula un punctaj de cel putin 6000 de puncte. Valoarea totală a granturilor și premiilor acordate în proiect este de 34.800 ron.

REGULAMENT ȘI PUNCTAJ ÎN CONCURS:

Se punctează:

 1. Cantitate deșeuri colectate
 2. Tipuri de deșeuri colectate
 3. Amenajare/îngrijire spațiu verde
 4. Igienizări
 5. Voluntariat pentru mediu
 6. Avizier (panou de informare) pe teme de mediu în școala
 7. Arbori plantați manual
 8. Organizare târg de resurse
 9. Organizare campanie de conștientizare pe teme de mediu în comunitate
 10. Organizarea de alte evenimente de natură eco
 11. Educație ecologică
 12. Biodiversitatea din Romania
 13. Fotoreportaj pe teme de mediu locale
 14. Parteneriate externe

Juriu/acordare puncte, stabilire câștigători

Juriu – reprezentant ViitorPlus, reprezentant Tenaris, o autoritate locală și/sau nationala, 1 cadru didactic, 1 mass-media (național)

ViitorPlus – acordă punctaje lunar pentru raportările trimise până la termenul limită anuntat. Echipele care nu trimit raportările la timp, nu vor fi punctate în acea lună.

Juriul se intrunește o dată, la sfârșit, pentru evaluarea ultimei luni și a întregului punctaj. Stabilește câștigătorii (și premiile).

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page