Cultură şi Educaţie, Educaţie — mai 9, 2013 at 12:09

Ecoambasadorii Şcolii Roseţi – la Catedrala Slobozia!

by

DSCN1966Miercuri, 8.05.2013 ecoambasadorii Scolii Roseti implicati in Proiectul educational pe teme de mediu EcOprovocarea, au facut un pelerinaj  la Slobozia, la invitatia parintelui Oprisan Ionut – de la Biserica Sf.Nicolae din Roseti , cu care proiectul a incheiat si un parteneriat educational.

Elevii au fost insotiti de prof. Vasile Virginia Narcisa si au fost „ghidati“ cu intelepciune in interiorul Catedralei de la Slobozia , de catre parintele Ionut, cel care a oferit informatii   privitoare la constructia acestui deosebit lacas de cultura dar si sfaturi spirituale privitoare la insemnatatea religioasa a zilelor pe care le-am traversat. Copii au primit sfaturile duhovnicesti ale parintelui , ca pe o binecuvantare a acestei importante zile.

Ecoambasadorii au realizat si o ampla campanie de constientizare pe tema DSCN1988reciclarii in mijlocul enoriasilor veniti in numar mare la procesiune. Acestia au raspuns in mod pozitiv campaniei, copii au oferit flyere si au strans 500 de semnaturi. Din partea ViitorPlus, s-a aflat in mijlocul copiilor, dna Lucia Cojocaru-coordonator de proiect.

Alaturi de enoriasi si soborul impresionant de preoti, ecoambasadorii au parcurs traseul pe care a fost purtata icoana Maicii Domnului facatoare de minuni de la Manastirea Durau(Neamt) si anume  Catedrala Slobozia -Manastirea Sfintii Voievozi.

DSCN1998    Prof .Vasile Virginia Narcisa a marturisit ca „ invitatia parintelui Ionut, a fost o minunata surpriza pentru elevii mei, un gest care ne-a impresionat. Am fost la Catedrala Slobozia acolo unde pluteste in aer parca , harul divin al celor care slujesc acolo – si am descoperit inca odata ca nimic nu se poate face pe Pamant fara ajutorul lui Dumnezeu precum si faptul ca nimic nu este intamplator!…Aceasta zi plina de insemnatate  spirituala corelata cu grija pentru mediu ar  putea  fi rezumata in trei cuvinte: crestem in medii sanatoase!”

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page