Cultură şi Educaţie, Educaţie — mai 7, 2013 at 23:42

Ecoambasadorii proiectului Ecoprovocarea pe ultima suta de metri!

by

IMG_8882Proiectul educational EcOprovocarea a ajuns aproape de final! Lupta insa continua pana la sfarsit, adica pana pe 15 mai 2013…Proiectul pe teme de mediu, a fost  lansat de ViitorPlus si sustinut de firma Tenaris!Ce a reusit acest proiect? Formarea unei echipe de ecoambasadori responsabili fata de protectia mediului, dezvoltarea spiritului de echipa si cresterea increderii in sine. Alaturi, ne-a fost intotdeauna coordonatorul zonal Lucia Cojocaru care a fost un adevarat ghid in misterele Ecoproprovocarii. Ce am facut , in acest timp? Am plantat copaci, am igienizat zone intinse din oras si comuna Roseti, am sustinut campanii de constientizare, am ingrijit spatii verzi, am fost voluntari pentru mediu si am organizat targuri de resurse dar am facut si parteneriate cu diverse institutii publice si private!

Scoala Gimnaziala I.Rosetti, Roseti s- a ghidat in acest proiect dupa IMG_8897dictonul latin: Cel ce este sensibil cu natura va fi sensibil si cu semenii sai! In derularea proiectului ne-am bucurat de sustinerea celor doi directori: prof. Felea Daniel si prof. Carjila Daniel.

Prof. ecoambasador Vasile Virginia Narcisa a declarat caproiectul Ecoprovocarea ne-a implicat, solicitat si motivat! Nu a fost usor dar a fost frumos si ne-am format deprinderea de a lupta pentru o idee nobila : protejarea naturii . Am simtit de multe ori ca intalnirea cu natura, ne-a dat  o senzatie de liniste si de bine si ca trebuie sa pastram perfectiunea naturii mostenita de la bunicii nostri“.

picture-198Ultima actiune a ecoambasadorilor a avut loc intr-un spatiu mai putin obisnuit, este vorba despre o  campanie de constientizare realizata la meciul de la Unirea , dintre echipele Spicul Roseti si Unirea, la care s-au adunat 200 de semnaturi!

Lupta continua pana pe 15 mai. Roseti , Liceul danubius, Modelu si Liceul Stirbei, „alearga“ spre linia de finish a proiectului!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page