Evenimente, Ultimile Știri — iunie 24, 2013 at 12:50

Dunărea, pe harta europeană a cicloturismului

by

IMG_8001Călărași, 24 iunie 2013 Voluntarii echipei Cycling Romania au pornit să promoveze malul românesc al Dunării. Startul s-a dat simultan din Călărași și Oravița, de unde au plecat 32 de tineri care urmează să investigheze peste 800 de km de-a lungul Dunării în perioada 24 iunie – 9 iulie.

La conferința de presă organizată cu acest prilej au participat primarul municipiului Călărași, Daniel Drăgulin și Vicepreședintele  consiliului județean Bogdan Georgescu.

Daniel Drăgulin a declarat: Ne-ați aruncat o mănușă! Pentru la anul vom pregăti o echipă de bicicliști din Călărași care să vi se alăture, Drăgulin vrea să dea o conotație internațională acestui proiect pentru orașele riverane Dunării și să implice și oficialitățile.

IMG_7982

Bogdan Georgescu: Vă mulțumim pentru că ați inclus și județul Călărași în acest proiect. Este un exemplu pentru călărășeni, să descoperim județul să descoperim cicloturismul.Vă doresc succes și continuitate!

Cei 32 de tineri voluntari români și bulgari vor investiga trasee de cicloturism din 7 județe din zona Dunării pentru a le promova apoi pe un portal național de cicloturism.

IMG_7987

 “Am gândit acest proiect pentru că mulți turiști străini pe care i-am adus să viziteze România se plângeau de lipsa de informații. Ne-am propus să oferim informații atât străinilor, cât și românilor, despre traseele care se pot parcurge cu bicicleta pe malul românesc al Dunării. Ne dorim să așezăm și România pe harta europeană a cicloturismului, dat fiind că această activitate aduce 44 miliarde euro venituri anuale în Europa. Anul viitor vom continua promovarea zonei cu Dobrogea și Delta”, a declarat Mircea Crisbășanu, coordonatorul proiectului.

IMG_7999

Tinerii care vor parcurge, în total, 5.000 km pe malul Dunării au ales să petreacă  vacanța în mod activ, contribuind, în același timp, ca voluntari, la promovarea României atât în țară, cât și în străinătate. Vin din domenii diferite, precum pesisagistică, IT sau design vestimenatar și sunt convinși că malul românesc al Dunării are multe zone atractive, pe care abia așteaptă să le descopere. „Sper ca prin colectarea și mediatizarea acestor informații să putem crea o rețea cicloturistică nonformală care să atragă un număr cât mai mare de bicicliști în comunitățile locale pe care le vom vizita”, a spus Mihai Culescu, peisagist la Asociația Pesisagiștilor din România.

IMG_8002

În prima săptămână a turului, tinerii vor aduna informații despre trasee care pot fi parcurse cu bicicleta și despre gradul lor de dificultate. În plus, vor căuta povești despre oameni și gospodăriile lor, despre obiective turistice și unități de cazare, precum și despre zonele cu peisaje deosebite de pe malul românesc al Dunării.

În a doua săptămână, între 30 iunie si 9 iulie, voluntarii se vor afla la Portul Cultural Cetate, unde informațiile culese vor fi organizate pentru a fi prezentate pe un portal național care va promova România drept destinație pentru cicloturism. România va fi, astfel, așezată pe harta europeană a cicloturismului, prin crearea portalului în română și engleză. Cum va arăta portalul puteți vedea aici: http://cyclingromania.ro/wp-content/uploads/2013/05/home.jpg .

Portalul va fi lansat într-o primă variantă în luna septembrie, după ce vor fi centralizate toate informațiile colectate de pe teren.

Turul Dunării este organizat de către Asociația ROI (www.aroi.ro ) și Cycling Romania, cu sprijinul Programului Uniunii Europene „Tineret în acțiune”, Ministerului Tineretului și Sportului, Fundației pentru Poezie Mircea Dinescu, Aqua Carpatica, Nokia, Hotel Călărași, Domeniul Greaca, Casa Comana, F64, Evo GPS, Iiana, Parcul Național Porțile de Fier, Direcția Silvică Caraș Severin și Primăria Oravița.

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page