Evenimente, Ultimile Știri — martie 18, 2019 at 08:29

Dunărea Călărași a câștigat „Cupa României la futsal”

by

Dunărea Călărași a câștigat „Cupa României la futsal” după un meci de mare luptă în care a învins UNITED Galați cu 2-1. Meci de mare angajament însă cu multiple valențe tehnico-tactice și foarte spectaculos.

Într-o sală arhiplină peste 1500 de spectatori s-au simțit încântați și fericiți de spectacolul oferit de Dunărea Călărași și United Galați dar mai a ales de superba VICTORIE  a echipei noastre.

Început energic și hotărât al Dunării care are inițiativa și conduce jocul încă de la început. Cu toate acestea UNITED Galați  are altă față , față de meciul cu Târgu Mureș mult mai tehnică cu o alură profesionistă și un joc organizat.

Dunărea deschide scorul în minutul 10 prin Rodrogo Coelho, brazilianul marcând în urma unui contraatac,care  a suprins pe toată lumea..

Imediat după gol Călărășenii au parat o situație în extremis.După care Dunărea a rămas la cârma jocului până la sfârșitul reprizei I.

În minutul 14. Spaniolul Yanez Galan transformă cu precizie o lovitură de la 10 metri primită de echipa noastră în urma a 6 faulturi realizate de gălăţeni și Dunărea ia o serioasă opțiune pentru victorie.Scorul 2-0.

Pe fondul unor schimbări neinspirate Dunărea  pierde inițativa și în minutul 17 este penalizată cu o lovitura de la 10 metri  în urma a 6 faulturi,transformată de Daniel Araujo. Scor 2-1. Care rămâne așa până la pauză.

După pauză meciul își păstrează caracterul spectaculos însă UNITED Galați preia inițiativa cu un joc mai clar și mai organizat. Dunărea se apără hotărât și ambițios.Se resimte efortul mult mai mare făcutt cu o zi înainte când a avut, în semifinale. un meci mult mai greu și mai solicitant decît Galațiul. Și totuși susținuți de un public minunat ,care a simțit Victoria și bucuria, jucătorii Dunării au găsit resursele și au menținut scorul.

Dunărea Călărași-UNITED Galați 2-1.Cupa României  câștigată de Dunărea Călărași.

Așa cum spuneam au urmat momente apoteotice atât pentru jucători cât și pentru specatori.Organizatorii Primăria Călărași și Dunărea Călărași au creat atmosfera specifică Marilor Victorii.

Futsal  Club Dunărea Călărași este un proiect al viceprimarului Viorel Ivanciu. Cupa României  reprezintă și o încununare a pasiunii lui pentru fotbal , al ambiției, tenacității și dăruiri.Viorel Ivanciu nu are numai pasiune și ambție.El a reușit să mobilizeze oameni și resurse pentru această “Mare Victorie”

Felicitări tuturor!

 

Nelu Bălașa

 

Dunărea Călăraşi – United Galaţi 2-1

Au marcat:  Rodrigo Coelho (10), Yanez Galan (14) / Daniel Araujo (17)

Dunărea Călăraşi: 21. Igor Garcia – 14. Yanez Galan, 15. Cesar Ribeiro, 7. Marian Plugaru, 17. Thyago Monteiro.

Rezerve: 1. Andrei Moldovanu. 5. Robert Vîrlan, 3. George Tomescu, 8. Marian Şotârcă, 2. Ionuţ Movileanu, 87. Gabriel Şerban, 11. Rodrigo Coelho, 12. Paulo Pinto, 6. Doru Rotaru.

Antrenor: Marian Şotârcă

United Galaţi: 30. Wellington Silva – 10. Andrei Crăciun, 5. Viorel Cojoc, 9. Octavian Cireş, 17. Ovidiu Tudose.

Rezerve: 1. Ionuţ Păduraru – 2. Florin Ignat, 7. Andrian Laşcu, 4. Constantin Burdujel, 11. Kailon Borges, 14. Cosmin Petică, 6. Mimi Stoica, 8. Daniel Araujo, 22. Moreira Neto.

Antrenor: Florin Ignat

Au arbitrat: Vlad Ciobanu (Iaşi) – Liviu Chiţa (Piteşti). Rezervă: Marian Ivănescu (Bucureşti).

Observator de joc: Gabriel Gherman (Bucureşti)

Observator de arbitri: Andrei Ioniţă (Bucureşti)

 

Cupa României / Final Four / Ediţia 2018-2019

Semifinale / Sâmbătă, 16 martie

CSM Tg. Mureş – United Galaţi                1-2

Autobergamo Deva – Dunărea Călăraşi 2-5

Finala / Duminică, 17 martie

Dunărea Călăraşi – United Galaţi             2-1

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page