Dumnezeu este martorul iubirii …

by

luminita ceausescuDumnezeu este martorul iubirii pe care mama, noi, toti cei de aici o purtăn în adâncul sufletului pentru rudele noatre rămase dincolo de Prut.

România și Basarabia sunt părți din același trup. Am fost rupți, izolați și izgoniti din țara noastră chiar dacă în piept bateau inimi de români, cu aceeași limbă și credință.

Viața mea s-a împletit cu destinul basarabenilor refugiati în timpul celui de al II-lea Razboi Mondial . Copilaria, adolescența , mi-au fost marcate de destinul mamei care s-a născut in Basarabia, a crescut în Sângerei, raionul Bălți pâna la vârsta de 10 ani.

A suportat greu destrămarea familiei când, în timpul refugierii a lăsat în urmă două surori, tot avutul familiei Onceanu și a trecut în România de dincolo de Prut, fără nimic. S-au stabilit în Banat dar au fost luați și de aici și aruncați pe o miriște în Bărăgan, unde și au făcut colibă, apoi bordei, obligată să trăiască același destin cu părinții săi , rupți de tot ce a fost al lor, condamnați doar la supraviețuire. Dar, cu palmele lor de oameni cinstiți și muncitori au reușit , în timp să iasă la lumină, să fie puternici, să reziste durerii.
.
Cu vârsta, am învățat cât de purernici au fost pentru că au stat în rând cu toată lumea, umăr la umăr și cu răbdare au reușit să se legitimeze în România de dincoace de Prut. Dumnezeu este martorul iubirii pe care mama, noi, toti cei de aici o purtăm în adâncul sufletului pentru rudele noatre rămase dincolo de Prut.

Basarabia este pământul nostru românesc. România plânge după Basarabia . Harta neamului românesc sângerează.

Să regăsim timpul pierdut. Pe steag avem tricolorul care nu recunoaște frontierele dintre noi ci lumineaza întunericul și reaprinde pe harta inimilor noastre speranța că vom fi din nou niște copii care au o singura mama – ROMÂNIA !

Luminița Ceaușescu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page