Anunţuri, Ultimile Știri — decembrie 29, 2014 at 12:30

Drumuri restricționate sau închise din cauza ninsorii și viscolului

by

Meteorologii au emis luni dimineata cod rosu de ninsoare si vant in Buzau, Vrancea si Braila. 9 judete sunt sub cod portocaliu de vreme severa, in timp ce alte 16, inclusiv Capitala, sunt colorate in galben, pana luni seara.

lista-drumuri-blocate9 judete sunt sub cod portocaliu de vreme severa, in timp ce alte 16, inclusiv Capitala, sunt colorate in galben, pana luni seara, la ora 18:00. In aceste zone a nins toata noaptea, iar autoritatile au fost in alerta. Din cauza ninsorii abundente si a viscolului, pe 4 tronsoane de drumuri nationale circulatia a fost oprita luni dimineata. Este vorba de DN22, drumul care leaga Ramnicu Sarat de Braila, alte doua sosele din Vrancea, dar si una din judetul Galati. Tot din cauza vremii, traficul este restrictionat pe DN2B Buzau, dar si pe DN2C. Soferii sunt sfatuiti sa nu porneasca la drum, iar in cazul in care nu au incotro, sa aiba masinile echipate corespunzator.

Daca situatia se va agrava, meteorologii iau in calcul sa anunte cod rosu pentru Ialomita, Braila, Buzau si Vrancea. In aceste zone, crivatul a facut prapad in fiecare iarna.

In conditii de iarna se desfasoara si traficul aerian pe aeroporturile Internationale Henri Coanda si Aurel Vlaicu. Pana luni dimineata, nicio cursa nu a fost anulata, insa ar putea aparea intarzieri la decolare.

Cod rosu de ninsoare si vant in Buzau, Vrancea si Braila

Judetele Buzau, Vrancea si vestul judetului Braila vor fi sub cod rosu de ninsoare si vant, luni, de la ora 8.30 pana la 13.00, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie. In aceste zone se vor semnala intensificari ale vantului cu rafale de peste 85 – 90 km/h, ninsoare abundenta, puternic viscolita si troienita si vizibilitate redusa spre zero. Avertizarea este valabila pana la ora 13.00, urmand ca apoi cele trei judete sa intre sub avertizare de cod portocaliu.

Meteorologii au emis, luni dimineata, o noua avertizare de cod portocaliu, valabila pentru judetele Buzau, Vrancea, Braila, Tulcea, Ialomita, Galati, Vaslui, Bacau si Prahova, pana luni la ora 18.00. Tot pana atunci, sunt sub cod galben de ninsori, viscol, precipitatii mixte si polei Capitala si 15 judete, respectiv Constanta, Calarasi, Giurgiu, Ilfov, Dambovita, Brasov, Covasna, Harghita, nord-estul Muresului, Bistrita – Nasaud, Maramures, Suceava, Neamt, Iasi si Botosani.

Circulatia rutiera, restrictionata pe mai multe tronsoane din judetul Giurgiu din cauza ninsorilor

Circulatia rutiera este restrictionata, total sau partial, pe mai multe tronsoane de drum din judetul Giurgiu, din cauza ninsorilor abundente, iar trei localitati din acest judet nu sunt alimentate cu energie electrica in urma avariilor produse pe reteaua de alimentare. Traficul rutier este restrictionat, luni, pe un drum national si pe trei drumuri de interes local din judetul Giurgiu in urma ninsorilor abundente. Astfel, potrivit datelor furnizate de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Giurgiu, pe drumul national 5B a fost interzisa circulatia autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone, iar un drum judetean si doua drumuri comunale sunt complet blocate. La orele pranzului, nu se circula pe DJ 412, intre localitatile Prundu si Gostinari si pe drumurile comunale 89 Greaca – Putu Greci si 145 intre localitatile Greaca si Zboiu.

De asemenea, trei localitati nu sunt alimentate cu energie electrica din cauza avariilor produse pe reteaua de alimentare. Nu au electricitate consumatorii din Buturugeni, Comana si Prundu, intrucat liniile care asigura alimentarea celor trei localitati au fost avariate total sau partial.

Autostrada A2 Bucuresti-Fetesti si 23 de drumuri nationale din 11 judete, inchise din cauza ninsorii

Autostrada A2 pe tronsonul Bucuresti – Fetesti si 23 de drumuri din 11 judete sunt inchise din cauza ninsorii si a viscolului, in judetele Buzau, Braila si Vrancea fiind oprita circulatia pe toate drumurile nationale, a anuntat Centrul Infotrafic din Politia Romana. Drumurile nationale inchise sunt: DN3 Fundulea – Lehliu Gara (judetul Calarasi); DN3A Lehliu-Gara – Drajna (judetul Calarasi); DN2 Urziceni – Buzau – limita cu judetul Bacau; DN1B Buzau – limita cu judetul Prahova; DN10 Buzau – limita cu judetul Covasna; DN2B Buzau – Braila – Sendreni; DN22 Ramnicu Sarat – Braila; DN2C Costești (judetul Buzau) – Slobozia (judetul Ialomita); DN2A Urziceni – Slobozia; DN23 Braila – Focsani; DN21 Braila – Slobozia; DN22B Braila – Galati; DN2A Urziceni – Slobozia; DN2N Bogza – Dumbraveni – Vintileasca (judetu; Vrancea); DN23B Maicanești – Cioraști (judetul Vrancea); DN23A Focșani – Martinesti – Cioraști (judetul Vrancea); DN2M Focsani – Andreiasu; DN2D Focsani – limita cu judetul Covasna; DN2L Tisita – Soveja; DN24 Tișița – Tecuci; DN24D Tulucești – Varlezi (judetul Galați); DN21A Baraganu (judetul Braila) – Țandarei (judetul Ialomita); DN22D Macin – Horia (judetul Tulcea). Centrul Infotrafic a precizat ca in judetele Buzau, Braila si Vrancea, aflate sub avertizare cod rosu de ninsoare si viscol, sunt inchise toate tronsoanele de drumuri nationale. De asemenea, circulația autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone este restricționata pe DN4 Bucuresti – Oltenita, DN1D Albesti-Paleologu – Urziceni, DN1B Albesti-Paleologu – limita cu judetul Buzau, DN13A Miercurea Ciuc – Odorheiu Secuiesc, DN12A Miercurea Ciuc – Lunca de Sus, DN5B Giurgiu – Ghimpati si pe DN2 (E85), in judetele Ilfov si Ialomita.

23 de trenuri cu rute spre Galati, Constanta si Bucuresti, anulate din cauza vremii

CFR Calatori a anulat 23 de garnituri de tren cu rute spre Galati, Constanta si Bucuresti, iar pe regionala Galati, doua trenuri sunt oprite intre statii, unul din cauza ruperii liniei de contact, iar celalalt pentru curatarea macazurilor. Pe raza regionalei Galati, circulatia feroviara se desfasoara cu dificultate din cauza ninsorii si a viscolului, se arata intr-un comunicat de presa al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR. Trenul Regio 7373 a fost oprit intre Traian Sat si Lacu Sarat, urmand sa fie tractat cu locomotiva Diesel, din cauza ruperii liniei de contact. De asemenea, trenul Interregio 1771 a fost oprit in statia Faurei, pentru curatarea macazurilor. Trenurile Interregio 1732 si Regio 7002, care au fost de asemenea oprite pe trasee, din cauza vremii, si-au reluat circulatia, a precizat sursa citata.

Toate drumurile judetene si nationale din judetul Braila au fost inchise din cauza viscolului

Toate drumurile judetene si nationale din județul Braila au fost inchise pe durata codului rosu, masura fiind luata din cauza viscolului extrem de puternic din judet. Potrivit reprezentantilor Comandamentului Judetean pentru Situatii de Urgenta Braila, toate drumurile județene și naționale din acest judet au fost inchise. Masura a fost luata preventiv pe durata codului rosu intrucat viscoleste puternic, iar vizibilitatea este zero. La ora transmiterii acestei stiri, in județul Braila, sunt nealimentate cu energie electrica 56 de localitați cu mii de abonati, defecțiunile fiind cauzate de viscolul puternic, iar situatia localitaților fara curent electric se modifica de la o ora la alta. In judetul Braila, 45 de localitati sunt fara energie electrica din cauza viscolului extrem de puternic, iar mai multe drumuri județene si aproape toate drumurile nationale au fost inchise.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza ninsorii abundente și a viscolului, sunt închise toate tronsoanele de drumuri naţionale din judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea (pentru care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare nowcasting cu cod roşu), dar şi alte tronsoane din alte judeţe, astfel:

 • autostrada A2 Bucureşti – Drajna – Feteşti;
 • DN3 Bucureşti – Lehliu-Gară – Călăraşi (judeţul Călăraşi);
 • DN3A Lehliu-Gară – Drajna (judeţul Călăraşi);
 • DN2 Urziceni – Buzău – limită cu judeţul Bacău;
 • DN1B Buzău – limită cu judeţul Prahova;
 • DN10 Buzău – limită cu judeţul Covasna;
 • DN2B Buzău – Brăila – Şendreni;
 • DN22 Râmnicu Sărat – Brăila;
 • DN2C Costești (jud. Buzău) – Slobozia (jud.Ialomiţa);
 • DN23 Brăila – Focşani;
 • DN21 Brăila – Slobozia;
 • DN22B Brăila – Galaţi;
 • DN2A Urziceni – Slobozia;
 • DN2N Bogza – Dumbrăveni – Vintileasca (jud. Vrancea);
 • DN23B Măicănești – Ciorăști (jud. Vrancea);
 • DN23A Focșani – Mărtinești – Ciorăști (jud. Vrancea);
 • DN2M Focşani – Andreiaşu;
 • DN2D Focşani – limită cu judeţul Covasna;
 • DN2L Tişiţa – Soveja;
 • DN24 Tișița – Tecuci;
 • DN24D Tulucești – Vârlezi (jud. Galați);
 • DN21A Bărăganu (jud. Brăila) – Țăndărei (jud. Ialomiţa);
 • DN22D Măcin – Horia (jud. Tulcea).

Din același motiv, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricționată pe DN4 Bucureşti – Olteniţa, DN1D Albeşti-Paleologu – Urziceni, DN1B Albeşti-Paleologu – limită cu judeţul Buzău, DN13A Miercurea Ciuc – Odorheiu Secuiesc, DN12A Miercurea Ciuc – Lunca de Sus, DN5B Giurgiu – Ghimpaţi şi pe DN2(E85), în judeţele Ilfov şi Ialomiţa.

Pentru prevenirea evenientelor nedorite pe drumurile publice, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă. În unele zone, în afara anvelopelor de iarnă, sunt necesare şi lanţuri antiderapante.

De asemenea, este obligatoriu ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează permanent pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page