Comunicate de presă, Ultimile Știri — aprilie 23, 2014 at 18:56

Dreptul la replică pentru nişte ziarişti proşti şi nedocumentaţi (s.n): PUNCT DE VEDERE al D.G.A.S.P.C. Călărași privitor la articolul publicat de Dl. Nelu Bălașa în numărul din data de 15.04.2014 al ziarului “Argument”

by

IMG_5596  În activitatea foarte complexă și, în aceeași măsură, delicată, de protecția copilului, D.G.A.S.P.C. Călărași este doar unul dintre actori. Din păcate, pe scena protecției sociale, D.G.A.S.P.C. monologhează.

           Deși în legislația actuală (L. 272/2004/2014 r1, O.U.G. 323/2007, O. 95/2006, O. 132/2005, L. 292/2011/2014, s.a.m.d.) competențele și atribuțiile relativ la activitatea de protecție socială sunt împărțite cu suficientă precizie între diferite instituții și autorități publice (Servicii Publice de Asistență Socială de la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, unități spitalicești, Inspectorat Școlar Județean, etc.) D.G.A.S.P.C. Călărași se găsește de prea multe ori în situația de a asigura, acțional, îndeplinirea obligațiilor partenerilor săi. Exemplificăm: în conformitate cu L. 272/2004/2014 r1, TOATE demersurile menite să identifice precoce situațiile de risc pentru copil, să prevină expunerea copilului la pericol (prin exploatare – inclusiv muncă sau cerșetorie, abuz, neglijare) altfel spus acordarea de servicii primare copilului și familiei acestuia este prerogativa S.P.A.S. Din multe motive (unele, obiective) în această zonă de activitate se eșuează frecvent. Atunci, deși n-ar trebui să fie necesar – având în vedere faptul că principala responsabilitate a D.G.A.S.P.C. este legată de instituirea / monitorizarea / reevaluarea / modificarea / încetarea măsurilor de protecție specială (adică, ceea ce se întâmplă când serviciile acordate în vederea prevenirii separării copilului de familie au eșuat) – D.G.A.S.P.C. intervine prin cei 8, repetăm opt, angajați ai săi care asigură interfața între instituție și comunitate și care, în conformitate cu legea, acționează atunci când sunt sesizați de potențiali beneficiari sau autorități publice. Deși, probabil, nu prezintă interes pentru dumneavoastră, arătăm de ce doar 8: din cei “1000” de angajați ai D.G.A.S.P.C. Călărași, 308 sunt Asistenți Maternali Profesioniști, 442 sunt angajați ale celor 9 servicii rezidențiale (centre) pentru copii și adulți, aparatul propriu al D.G.A.S.P.C., format în principal din funcții publice (oameni salarizați penibil – chestiune lipsită, totuși, de importanță) este dimensionat la 110 membri de personal împărțiți în asistență socială copii, asistență socială adulți, administrativ, contabilitate, resurse umane, compartiment juridic. Din cei 110 de mai sus, 35 asigură atât monitorizarea / reevaluarea / modificarea și încetarea celor 991 măsuri de protecție specială active (proces deosebit de anevoios ținând cont de extrema redundanță a ariei legislative care îl reglementează), cât și activitatea de adopții.mort

Mențiune: conform normelor de costuri și personal impuse prin H.G. 23/2010 și H.G. 967/2010, D.G.A.S.P.C. Călărași deține structura de personal minimă permisă de lege.

Activitatea celor 8 angajați ai D.G.A.S.P.C. care, din obligație profesională sau de nevoie – așa cum am descris-o mai devreme, asigură relația cu potențialii beneficiari ai întregului județ, doar în cursul anului 2014, s-a concretizat astfel (rezumându-ne exclusiv la aspectele care, în context, merită amintite):

cazuri de abuz / neglijare / exploatare procesate – 70 ca urmare, s-au propus și acordat: 7 măsuri de protecție specială, 8 programe de consiliere copii, 12 programe consiliere părinți.

  • cazuri de gravide / mame cu risc de abandon procesate – 25 ca urmare s-au propus și acordat 6 măsuri de protecție specială.
  • cazuri noi de copii pe stradă, identificați în acțiuni comune cu Poliția municipiului, Direcția Poliției Locale și Inspectoratul de Jandarmi Județean – 2
  • cazuri de copii pe stradă monitorizate – 41 pentru care s-au obținut, prin demersuri specifice, 3 constituiri de elemente de identitate pe linie de stare civilă, 2 alocații de susținere a familiei, 2 înscrieri la medic de familie, 2 ajutor social, 1 încadrare în categorie de persoane cu handicap.
  • Campanie de informare și conștientizare cu privire la fenomenul copiii străzii, derulată în perioada 18.03 – 30.04. 2014, la nivelul S.P.A.S. -urilor județului Călărași, mediatizată la postul de radio călărășean Voces Campi.barbatul-care-schimba-legile-naturii-lupii-salbatici-mananca-din-gura-lui-190140

În speranța că “strigătul de revoltă pentru nepăsare, nesimțire și furăciune” pe care îl “aveți” va fi corect receptat de populația județului nostru și că veți publica precizările noastre, dorim să vă asigurăm de deplinul nostru respect și încheiem astfel:

Oare o serie de articole de presă scrisă sau electronică, motivate de civism autentic și documentate, n-ar fi susceptibile să maximizeze șansele “năpăstuiților” de a beneficia de mai binele pe care îl merită !!!???

Nu știm!…de aceea, retoric, întrebăm.            

                       CONDUCEREA D.G.A.S.P.C. Călărași 

Am primit înainte de Sărbătorile Pascale, acest drept la replica din partea  “CONDUCEREA D.G.A.S.P.C. Călărași”.

 “CONDUCEREA D.G.A.S.P.C. Călărași” câtă abstracţiune şi diluare de responsabilitate în această sintagmă după care se ascunde o ţâfnă şi o infatuare . Scrisă cu litere mari “CONDUCEREA D.G.A.S.P.C.” este mai importantă în viziunea autorului, autorilor dreptului la replică decât însăşi comunitate atât timp cât Călăraşi este scris cu litere mici… o mică observaţie psihologică…imagesChiar! nu s-a găsit nici o persoană  să-şi asume  „aceste adevăruri” din dreptul la replică şi să apere onoarea pătată a conducerii şi a instituţiei de ziarişti proşti şi nedocumentaţi, lipsiţi de civism autentic  şi rău intenţionaţi?

După ce , “CONDUCEREA D.G.A.S.P.C.”  ne scrie nişte bla bla-uri, din care nu înţelegem nimic , deducem că ar fi vorba, că misiunea instituţiei nu este indeplinită, datorită “că cauza” este la alţii şi punctează decisiv:  “aparatul propriu al D.G.A.S.P.C., format în principal din funcții publice (oameni salarizați penibil – chestiune lipsită, totuși, de importanță)”.

Doamnelor,Domnilor dacă sunteţi salarizaţi penibil… de ce nu plecaţi acasă? By the way, cetăţeni care cunosc bine realitatea din interiorul Instituţiei Dumneavoastră, bârfesc că sunteţi “foarte bine îmbrăcaţi.”

Am scris şi o să  arăt faptul că instituţia pe care “CONDUCEREA D.G.A.S.P.C. Călărași”… oare o conduce? Nu-şi îndeplineşte MISIUNEA adică: protecţia copilului şi asistenţa socială.

Am scris că în jur de 1000 de persoane, dumneavostră ne comunicaţi că 860 şi zeci de miliarde sunt cheltuite, dumneavoastră nu ne spuneţi nici cât şi nici cum, de o instituţie care nu îşi îndeplinişte MISIUNEA: protecţia copilului şi asistenţa socială.

Şi dacă nu ştiţi!!!???  rolul “CONDUCEREA D.G.A.S.P.C.”   este să maximizeze aceste resurse în interesul protecţiei copilului şi asistenţei sociale. Nu să vă lamentaţi…şi asumaţi-vă responsabilitatea…oameni se semnează cu nume şi prenume.

10177520_307966006021665_5177262216629605306_nCu aceiaşi consideraţie,

 Nelu Bălaşa

Cu speranţa că Doiniţa Nicolae nu se ascunde în spatele acestui drept la replică

Citeşte şi: 

[button link=”https://www.argumentpress.ro/sute-de-copii-din-judetul-calarasi-sunt-batuti-neglijati-exploatati-prin-munca-sau-pentru-comiterea-de-infractiuni-abuzati-fizic-emotional-ori-sexual/” bg_color=”#d42ad4″ window=”yes”]Sute de copii din judeţul Călăraşi sunt bătuți, neglijaţi, exploataţi prin muncă sau pentru comiterea de infracțiuni, abuzaţi fizic, emoţional ori sexual.[/button]

[button link=”https://www.argumentpress.ro/danut-grigoruta-oamenii-au-nevoie-de-adevar/” border=”#d62bd6″ window=”yes”]Dănuţ Grigoruţă: Oamenii au nevoie de adevăr[/button]

[button link=”https://www.argumentpress.ro/pozitiile-oficialilor-in-cazul-sera-realitati-pe-care-toata-lumea-le-cunoaste-dar-pe-care-nimeni-nu-le-recunoaste/” border=”#d929d9″ window=”yes”]Poziţiile oficialilor în cazul SERA: Realităţi pe care toată lumea le cunoaşte, dar pe care nimeni nu le recunoaşte…[/button]

[button link=”https://www.argumentpress.ro/calarasi-atentie-pedofili-sub-acoperire-umbla-nestingheriti-printre-copiii-nostri/” bg_color=”#d42fd4″ window=”yes”]Călăraşi, Atenţie!!! Pedofili „sub acoperire” umblă nestingheriţi printre copiii noştri…[/button]

 

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page