Politica, Politică regională — mai 28, 2016 at 12:25

DREPT LA REPLICĂ

by

CRSITODOR SEFU

Am citit cu uimire, dar şi cu zâmbetul pe buze, declaraţia domnului Vasile Iliuţă pe care a publicat-o ziarul „Argument” referitoare la „gaşca „ PSD şi la pronosticul Partidului Social Democrat la aceste alegeri.

Motiv pentru care sunt necesare câteva precizări importante.

În ultimii doi ani, domnul Vasile Iliuţă a purtat nenumărate discuţii cu „gaşca” PSD, adică forul de conducere al organizaţiei judeţene, membri ai Biroului Permanent Judeţean. Concluzia fiecărei întâlniri dintre dumnealui şi noi era mereu aceeaşi – trebuie să scăpăm de administraţia liberală condusă de Răducu George Filipescu şi de Marian Dinulescu.

Domnul Iliuţă era cel mai înverşunat şi cel mai vocal în legătură cu  acest subiect, însă niciodată nu a făcut vreun pas în acest sens, limitându-se doar la vorbe. Nu mai pun la socoteală nemulţumirile dumnealui cauzate continuu de faptul că, deşi era pe picior de egalitate cu Răducu George Filipescu fiind co-preşedinte PNL, niciodată nu era consultat cu privire la deciziile importante care se luau în sânul partidului, opinia dumnealui nici nu conta. Atât de apreciată îi era activitatea politică.

Domnului Iliuţă îi lipseşte credibilitatea! Nu ştie ce vrea! A cochetat cu Primăria Călăraşi – dorindu-şi funcţia de primar, apoi că rămâne parlamentar, acum îi surâde funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean. Tind să cred că Iliuţă se vede un „ninja al politicii călărăşene”,  bun peste tot. Părere total greşită!

În seara în care Marian Dinulescu a fost „uns” de Filipescu ca propunere de candidatură pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean din partea PNL, supărat, după ce a părăsit sala în care se desfăşura şedinţa de partid, domnul Vasile Iliuţă m-a contactat telefonic cu intenţia de a ne întâlni. I-am refuzat invitaţia de a ne vedea şi de a purta discuţii pe această temă considerând că nu e nici locul şi nici momentul potrivit, ba mai mult l-am sfătuit să se liniştească, să-şi adune gândurile şi apoi să ne întâlnim.

Lucru care s-a şi întâmplat, după câteva zile, dar în prezenţa „găştii” de la PSD, în biroul meu. Propunerea cu care domnul Iliuţă a venit la noi a fost una demnă de un film foarte prost, cu un regizor care nu îşi respectă actorii – noi, PSD-ul, să profităm de această situaţie creată şi să-l desemnăm pe dumnealui candidatul nostru la preşedinţia Consiliului Judeţean, ba chiar să aruncăm pe piaţă această “glumă proastă”. La PSD, niciodată funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean nu a fost negociabilă cu oameni ai altor partide. Nici la această oră funcţia nu este negociabilă.  Avem deja o propunere validată într-o şedinţă a Comitetului Executiv Judeţean şi votată în unanimitate.

Văzând că nu poate negocia nimic cu noi prin această propunere infantilă  a exclamat: „Voi chiar nu-mi daţi nimic? “

Noi suntem oameni serioşi, nu ne ocupăm timpul cu diversiuni şi credem că politica se face altfel nu prin “lucrături” marca PNL- PDL, iar la PSD ca să deţii o funcţie trebuie să munceşti pentru ea.

Domnul Vasile Iliuţă declară că eu, Cristodor Dan Eugen, nu am experienţa necesară pentru a conduce judeţul, experienţă administrativă care dumnealui nu-i lipseşte. Da,  este impresionant să conduci o primărie cu 7 angajaţi şi 10 secretare. Din punct de vedere profesional, îl felicit pentru afacerea pe care a dezvoltat-o, dar nu a dezvoltat-o singur. Are asociaţi, directori, oameni plătiţi ca să reuşească în mediul de afaceri.

În rest, domnul Vasile Iliuţă a mai condus autoturismele personale pe care, în ultimii 10 ani, le-a avariat la aproximativ   două-trei luni.

Domnul Vasile Iliuţă a uitat toate aceste lucruri şi nu ia în calcul că eu conduc cea mai puternică organizaţie politică din judeţul Călăraşi, cu mii de membri la nivelul judeţului, cu primari, consilieri judeţeni, consilieri locali, directori de instituţii, directori de şcoli,  oameni care mi-au acordat încrederea, în unanimitate, atunci când am fost ales preşedinte. Echipa PSD, pe care şi domnul Iliuţă o aprecia considerând-o unită, de neclintit, cea mai puternică din judeţ, este echipa care mă susţine necondiţionat şi căreia îi mulţumesc pentru loialitate.

Domnul Vasile Iliuţă nu va ajunge niciodată la această performanţă de a conduce o structură politică cum e cea a PSD şi de a fi apreciat de oameni aşa cum sunt eu. Domnul Iliuţă este apreciat de către colegii săi mai mult pentru resursele dumnealui financiare, decât pentru valoarea sa politică.

Acum, după ce colegii săi din PNL au aflat ce punea la cale domnul Iliuţă mă întreb: cum va mai fi văzut şi ce credibilitate mai are?  Îmi pare rău că a trebuit să dezvălui aceste lucruri din culise,  însă trebuie să se ştie adevărul.

Eu cred că domnul Vasile Iliuţă nu va fi niciodată luat în calcul de PNL ca posibil preşedinte al Consiliului Judeţean, pentru simplul  fapt că este INSTABIL.

Acest drept la replică este cauzat de ieşirea necontrolată a domnului Vasile Iliuţă, direcţionat  desigur de “mentorul” său Nelu Bălaşa. Acelaşi Nelu Bălaşa care, în urmă cu două-trei săptămâni,  mă îndemna să dau declaraţii împotriva domnului Vasile lliuţă. I-am spus foarte clar că eu nu voi face niciodată declaraţii la adresa prietenilor.

Sper ca domnul Iliuţă să înţeleagă că rămânem aceiaşi prieteni, dar în momentul de faţă suntem competitori politici şi nu aş dori să mă pună în situaţia în care să fiu nevoit să-i dau o altă replică usturătoare.

Cu respect, Cristodor Dan Eugen

Preşedinte PSD Călăraşi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page