Politica, Politică regională — mai 17, 2016 at 09:47

Drept la replică-Proiectele de investiţii în infrastructura şcolară din Călăraşi au fost finanţate de către guvernul PSD

by

abr

Ca urmare a vizitei la Călăraşi a doamnei senator Ecaterina Andronescu, fost ministru al educaţiei în guvernul Ponta I, publicaţia Argument, a publicat pe site-ul arumentpress.ro, o declaraţie a domnului primar în funcţie Daniel Ştefan Drăgulin, prin care acesta îşi exprima profunda nemulţumire legată de faptul că doamna ministru nu a răspuns favorabil solicitărilor municipalităţii călărăşene de a finanţa finalizarea lucrărilor la şcoala nr. 12 şi grădiniţa cu 8 clase.

Trebuie să precizez faptul că pentru aceste două obiective de investiţii au fost semnate contracte de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală în anul 2015, atunci când, la conducerea acestui minister, se afla actualul preşedinte al PSD, domnul Liviu Dragnea. Conform informaţiilor publice care pot fi vizualizate de către orice cetăţean pe pagina oficială a ministerului, www.mdrap.ro , la secţiunea Lucrari publice / Investitii / Programul National de Dezvoltare Locala PNDL / Obiectivele de investitii / Lista obiectivelor de investitii finantate in perioada 2015 – 2018, cu Ordine MDRAP aprobate – stadiu 27.04.2016 (actualizat: 28-04-2016), valorile contractelor de finanţare semnate de către Primăria Municipiului Călăraşi, sunt următoarele:

JUDEŢUL CĂLĂRAŞI lei
Nr. crt. Denumirea unităţii administrativ-teritoriale Denumirea obiectivului de investiţii Alocaţii de la bugetul de stat
2015-2018
TOTAL     359,882,406.46
3 Municipiul Călăraşi Modernizare strada I.L.Caragiale, cuprinsă între Varianta Nord – Braţul Borcea, din municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi 505,368.94
4 Municipiul Călăraşi Şcoala cu 24 de săli de clasă + sala sport zona vest din Municipiul Călăraşi 1,542,452.00
5 Municipiul Călăraşi Construcţia grădiniţă cu 8 grupe, municipiul Călăraşi 1,717,997.68

Se poate observa foarte clar că guvernul PSD condus de domnul Victor Ponta a înţeles necesitatea şi oportunitatea dezvoltării infrastructurii şcolare călărăşene, alocând sumele necesare finanţării acestor investiţii. Mai mult decât atât, din discuţiile purtate cu doamna Ecaterina Andronescu, aceasta şi-a manifestat intenţia de a ne sprijini pe viitor pentru finanţarea unei investiţii ce vizează sediul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Călăraşi, la care domnul doctor în ştiinţe agricole predă şi care, în prezent, îşi desfăşoară activitatea în spaţii închiriate de la Colegiul Agricol “Sandu Aldea” Călăraşi.

Voi prezenta subsecvent un scurt curriculum vitae al doamnei ministru pentru o informare corectă asupra calităţilor profesionale ale domniei sale:

 • 2004 – prezent: Preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor
 • 2004 – 2012:Rector, Universitatea “POLITEHNICA” din Bucureşti
 • 2001 – 2003: Ministrul Educaţiei şi Cercetării
 • 1996 – prezent: Deputat în Parlamentul României, Secretar şi membru în Comisia pentruÎnvăţământŞtiinţă, Tineret şi Sport
 • 1995 – 1996: Secretar de Stat pentru Învăţământul Superior, Ministerul Învăţământului
 • 1989 – 2009: Prodecan şidecan, Facultatea de Chimie Industrială, Universitatea “POLITEHNICA” din Bucureşti
 • 22 decembrie 2008 – 1 octombrie 2009: Ministrul Educaţiei şi Cercetării
 • 2 iulie 2012 – 21 decembrie 2012 : Ministrul Educaţiei şi Cercetării.

De asemenea voi arăta opiniei publice câteva dintre distincţiile primite de-a lungul timpului de doamna Ecaterina Andronescu, pentru activitatea ştiinţifică desfăşurată:

 • 2002 –Steaua României în grad de Cavaler
 • 2003 –Doctor Honoris Causa Universitatea Tehnică Iaşi, Universitatea A. Vlaicu Arad
 • 2004 – Doctor Honoris Causa Universităţile Politehnica Timişoara, Suceava, Petroşani
 • 2003 – membru corespondent al Academiei Tehnice Baia Mare
 • 2004 – membru alAcademiei Oamenilor de Ştiinţă
 • 2003 – membru al Academiei de Ştiinţe Tehnice

Toate acest informaţii sunt publicate pe portalul : https://ro.wikipedia.org/wiki/Ecaterina_Andronescu

Aceasta este în realitate persoana faţă de care domnul doctor Drăgulin face afirmaţia: “Ecaterina Andronescu, demagogie şi ipocrizie”. Pun şi eu întrebarea retorică, cine este demagog şi ipocrit în această situaţie? Cine făcea apel la o campanie electorală curată?

Aşadar, interesul nostru, al Partidului Social Democrat pentru domeniul educaţional este unul foarte ridicat şi vom susţine întotdeauna proiectele ce vizează infrastructura şcolară, sprijinirea copiilor cu rezultate şcolare de excepţie, precum şi a celor proveniţi din medii defavorizate. Totodată, suntem susţinători ai creşterii calităţii învăţământului prin  îmbunătăţirea programelor şcolare, adaptarea acestora la cerinţele pieţei muncii şi, nu în ultimul rând înfiinţarea şcolilor de meserii cerute de mediul economic local.

PREŞEDINTELE ORGANIZAŢIEI MUNICIPALE PSD CĂLĂRAŞI

DULCE MARIUS GRIGORE

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page