De pe la noi, Editoriale — aprilie 22, 2016 at 08:58

Drăguline, nu ne lua de proşti!

by

conferinta-pnl-3-februarie-2016-2-1440x564_c

Răspunsul unui călărăşean la diversiunea lui Drăgulin în legătură cu proiectul CL 8

După 12 ani de administraţie liberal, în care Primarul Daniel Drăgulin a fost un reprezentant de frunte împreună cu Preşedintele  Consiliului Judeţean Răducu Filipescu, acum, la sfârşit de mandat şi pentru că se apropie alegerile, l-a lovit grija de cetăţeni. Pe toată durata realizării proiectului cetăţenii au fost dezinformaţi şi ţinuţi în ceaţă. Nimic din ce ar fi putut însemna grija municipalităţii pentru cetăţean, nu s-a simtit.

Aparatul de propagandă a lui Drăgulin a emis un fluturaş. O abureală specifică lui Drăgulin, în care încearcă să-şi asume meritele proiectului şi să se spele pe mâini de răspunderi.

Proiectul CL 8 este într-adevăr necesar. Nimeni nu a contestat utilitatea şi importanţa lui.  A venit chiar prea târziu, timp în care  administraţia liberală din care Drăgulin a făcut parte ca reprezentant de frunte, nu a fost animată de grija pentru sănătatea  populaţiei. A neglijat constant şi permanent infrastructura municipiului Călăraşi.

Drăgulin nu are nici un merit în proiectul CL 8, dar avea mijloacele şi responsabilitatea să verifice şi să  se asigure că se desfăşoară în condiţii de siguranţă şi de confort pentru populaţie.

Ce îi reproşează cetăţenii?

Că nu a folosit mijloacele legale şi administrative pentru  a proteja propritatea publică şi proprietatea cetăţenilor, că a permis distrugerea sistematică a trotuarelor şi carosabilului, că a permis haosul în circulaţie, că a dezinformat cetăţenii în legătură cu lucrările proiectului, că a permis prin degradarea drumurilor şi a şantierelor perpetuu deschise, dar fără semnalizare, riscuri crescute şi pierderi  pentru proprietarii de autoturisme, că a permis un disconfort mult mai mult decât era necesar pentru cetăţenii oraşului şi, pentru că în ultimul timp, ca responsabil pentru banii investiţi de comunitate la Ecoaqua, a permis  corecţii tehnice şi financiare cauzate de un management defectuos.

Primarul Daniel Drăgulin şi Preşedintele Consiliului Judeţean Răducu Filipescu au girat, împreună, managementul defectuos de la Ecoaqua, după care l-au şi premiat. Și chiar mai mult, susţin mărirea capitalului social din banii contribuabililor pentru acoperirea deficitelor, corecţiilor financiare şi altor cheltuieli nejustificate  legate de acest proiect.conferinta-pnl-3-februarie-2016-1

Acum, pe ultima sută de metri din mandat încearcă să dreagă busuiocul.

Foarte mulţi călărăşeni, în ciuda diversiunii propagandistice şi minciunii oficiale au aflat adevărul şi simt pe pielea lor haosul  în circulaţie, degradarea pe termen lung a carosabilului şi a trotuarelor cu pierderi  imense şi incomensurabile atât pentru proprietatea publică, cât şi pentru propietatea individuală a fiecărui propietar de autovehicul. Călărășenii au circulat mai bine de un an pe nişte drumuri nesemnalizate, periculoase şi improprii, nu datorită proiectului în sine, ci datorită neglijenţei, indolenţei şi lipsei de respect faţă de cetăţeni, a tuturor celor implicaţi în desfăşurarea acestui proiect, dar şi a Primarului Drăgulin, care trebuia să apere proprietatea publică şi privată a cetăţenilor precum şi confortul zilnic al călărăşenilor. Nu a făcut acest lucru şi călărăşenii au sesizat şi l-au  sancţionat. Şi-l vor sancţiona şi la vot, indiferent de piruetele propagandistice pe care le face.

Cetăţenii nu sunt proşti, aşa cum încercă să insinueze unul dintre propagandişti postaci ai lui Drăgulin, dar sunt într-adevăr dezinformaţi de  aparatul de propagandă al primarului, care  plătit  din bani publici, ar trebui să informeze corect.

Manipularea cu dezinformarea şi mutarea accentului pe alte aspecte ale proiectului, este o propagandă mârşavă. Pe banii cui?

În final, vrem să-l întrebăm pe cel care încă este Primarul Drăgulin:

  1. Cine a realizat fluturaşul?
  2. În câte exemplare s-au tipărit, cât au costat şi cine au plătit ?

3. Cine le-a distribuit şi pe ce costuri?

By the way! Drăgulin a declarat că nu şi-a luat concediu în perioada campaniei electorale, pentru că se ocupă de problemele reale ale primăriei…şi  el face fluturaşi  şi propagandă…

Nelu Bălaşa

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page