drăgulin  și   neagu cezar, ei v-au mărit prețul la apă și canalizare …mână în mână… Există între ei o  complicitate vinovată!!!???… ce teatru ieftin!

by

 

drăgulin daniel primarul municipiului Călărași și neagu cezar director Ecoaqua Călărași au organizat mai deunăzi un simulacru de dezbatre publică în care a încercat să aburească pe cei prezenți și opinia publică în legătură cu mărirea prețului la apă…

Cetățenii nemulțumiți nu au primit răspunsuri lămuritoare la întrebările pertinente. „Oficialitățile” au venit nepregătite cu niște hârtii care nu au  spus nimic.

alin drăgulin Director ADI Ecoaqua și valentin deculescu-administrator public la primaria Călărași sunt bucuroși de mărirea prețurilor la apă și canal la care au o contribuție dacă ne gândim la răspunderile pentru care sunt plătiți cu bani mulți…„

drăgulin a  vrut să dea impresia cum că  a scos la tablă pe neagu cezar și pe cei de la Ecoaqua (ADI și operatorul) – ce teatru ieftin! -însă nu se poate degreva de răspunderea votului din AGA acolo unde controlează votul ca și în consiliul local care trebuia să stabilească prin vot mandatul  reprezentantului municipal. Nici drăgulin nici neagu nu au vrut să precizeze cine este reprezentantul municipalității în AGA și ce mandat a avut el pentru decizia de mărire a prețului apei.

 Or fi înțeleși. Există între ei o  complicitate vinovată!!!???

neagu cezar a dat explicațiile cum că mărirea prețului apei se datorează investițiilor pe care le-a făcut Ecoaqua. Nu a prezentat o situație a influenței  fiecărui factor în costul și prețul apei rezumându-se la aburească  verbal auditoriu despre factorii care au influențat și justifică, zic ei ,mărirea prețului la apă.

În orice tratat de economie investițiile sunt un factor de reducere a costurilor și nu unul de creștere așa cum încearcă acești domni să ne ducă pe câmpii.

Aceste lucruri s-au petrecut intr-o sală în care  la prezidiu erau oameni plătiți în total cu peste un miliard de lei care au încearcat să justifice  cum competența lor nu pot să producă decât măriri de prețuri la serviciile de apă canal și salubrizare.În orice organizație managementul este plătit  să ia deciziile care să ducă la scăderea costurilor nu la mărirea lor.drăgulin și cezar au altă filosofie și mai încearcă să ne prostească și pe față…(vezi foto)

O cacealma ieftină și premeditată menită să forțeze mărirea prețului apei fără a prezenta cetățenilor , opiniei publice o analiză cost-beneficiu care să justifice deciziile, acțiunile și investițiile făcute.

 Ultimă oră: drăgulin și neagu cezar înceră să forțeze prin tupeu și impostură mărirea prețului apei !!!???

Eduard Grama reprezentantul Consiliului Județean Călărași  în AGA Ecoaqua, acționarul majoritar a   declarat pentru Argument că nu știe nimic despre mărirea prețului apei , că nu a fost votată în AGA nici o mărire și că este nevoie de aprobarea ANRSC despre care nu are cunoștință.

 

  1. Dupuit, un inginer francez şi A. Marshall, economist britanic au definit câteva dintre conceptele care au devenit ulterior baza analizei cost-beneficiu

 În 1936 a fost adoptat Federal Navigation Act care solicita inginerilor din SUA să construiască sisteme de canalizare numai dacă beneficiile depăşesc costurile

 În 1950 a fost prima încercare a economiştilor din SUA de a elabora o metodologie riguroasă pentru măsurarea costurilor şi beneficiilor unui proiect.

Analiza cost-beneficiu se foloseşte pentru:

-Analiza oportunităţii unui proiect (proiectul se va realiza dacă beneficiile sunt mai mari decât costurile) –Analiza şi selecţia între mai multe variante de soluţionare a unei probleme (va fi aleasă varianta care are valoarea cea mai mare a beneficiilor în raport cu costurile)

 

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page