Evenimente, Ultimile Știri — august 16, 2015 at 16:32

Drăgulin! ia-ți proștii de la urbanism, de la spații verzi și pavaje și dați o fugă până la Silistra…

by

11899867_883517588389311_3975246538071167756_nZiua Marinei la Călărași: exhibiția cu popi a lui Drăgulin

 

Faleza Cotului  Borcei un alt monument al neputinței

De peste 20 de ani primarii acestui oraș și Drăgulin de 3 ani, ne cheamă la faleza de pe malul cotului Borcei, într-un loc lăsat pradă nepăsării și dezinteresului, lipsei de preocupare urbanistică și edilitară. Pe faleză nu s-a mai făcut nimic de zeci de ani. Este probabil cea mai urâtă și improvizată faleză de pe malurile Dunării,expresia unei  viziuni înguste și unilaterală de dezvoltare , a unei o dezvoltari pompieristice și după ureche…11855884_883517765055960_5854849859522468433_n

 

Drăgulin! i-ați proștii de la urbanism, de la spații verzi și pavaje și dați o fugă până la Silistra… pe banii voștri…Parcul central și faleza Dunării  din Silistra prin calitatea proiectelor,calitatea materialelor și calitatea execuției dau măsura respectului și considerației față de cetățeni și de banul public.  (probabil că se fură și acolo…dar nu ca la noi???)

 

Cotul Borcei este primul element de identitate și particularitate al municipiului Călăraș ,iar Borcea  prima resursă pentru dezvoltare. Brațul Borcea reprezintă una dintre cele mai importante atracții turistice ale țării și unul dintre brațele navigabile ale țării, sute de vase comerciale trecând prin aceasta zonă.

 

Cotul Borcei și municipiul Călărași este punctul de plecare către  frumusețea ținuturilor ușor sălbatice, âana naturii nefiind încă tulburata de tehnologiile oamenilor. Zeci de hectare de pădure însoțesc „călătoria” brațului Borcea încă de la formare și până la varsarea acestuia în Dunăre. Este punctul de punere în valoare a potenţialului său natural extraordinar, în oraş şi în împrejurimi putându-se practica turismul cultural, arheologic, spiritual, de pescuit şi vânătoare sau de studiere a speciilor de păsări din rezervaţia avifaunistică Iezer. Pentru asta este nevoie de viziune și preocupare și de acțiunicare să pună în valoare resursele naturale: stimularea sporturilor nautice, stimularea activităților economice care să foloseasă resursele brațului Borcea,turism,pescuit, alimentație publică,diversificarea formelor de transport si de agrement.

 

Drăgulin, în schimb,ne cheamă an de an la ziua Marinei !

Ziua Marinei!!!??? care Marină?627x0

Nu știu ce serbăm la Călărași!Probabil exhibiția cu popi a lui Drăgulin…că Marină ioc…niște vase de pe vremea lui pasvante…nu știu pe unde o mai fi portul. La ziua Marinei Drăgulin și mai mulți popi decât marinari…și asta de ce? pentru că principala resursă a orașului brațul și cotul Borcei sunt total neglijate. Sunt curios…există vre-un proiect în acest domeniu?

 

Nelu Bălaşa

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page