Familie, Lifestyle — aprilie 10, 2014 at 12:04

Dragi părinţi, sunteţi minţiţi

by

In ultima vreme au aparut iar epidemiile de pojar si de alte boli care puteau fi prevenite prin vaccinare, este vremea sa vorbim iar despre alegerile pe care le fac unii oameni. Dragi parinti, sunteti mintiti! Cei care spun ca actioneaza in interesul vostru si al copiilor le pun acestora din urma viata sub semnul riscului.

vaccinPojarul nu este mortal. Ba da.

Varicela nu este asa o chestie. Dar poate fi.

Gripa nu este periculoasa. Ba da.

Tusea convulsiva nu este asa de rea pentru copii. Ba da.

Vaccinurile nu sunt eficiente in prevenirea bolilor. Dar 3 milioane de vieti sunt salvate in fiecare an prin vaccinare si 2 milioane de copii mor din cauza bolilor care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare.

Infectia naturala este mai buna ca vaccinarea. Gresit.

Vaccinurile nu sunt riguros testate. Sunt cele mai testate produse medicale.

Vaccinurile declanseaza autismul. Fals.

Aluminiul din vaccinuri (un adjuvant, o componenta menita sa accentueze raspunsul imunitar al organismului) este periculos pentru organism. Dar copiii consuma mai mult aluminiu din laptele de mama decat din vaccinuri si este nevoie de niveluri mult mai mari pentru a face rau.

Daca alti copii se vaccineaza, eu nu mai am de ce sa o fac. Pe bune? In primul rand, vaccinurile nu sunt 100% eficiente, asa ca un copil vaccinat poate face boala daca este expus la ea (o forma mult mai usoara insa). Mai rau, exista copii care nu priemsc vaccinuri pentru ca sunt imunodeficitari sau alergici al componente. Si acestia depinde de imunitatea turmei sa-i protejeze. Cei care aleg sa nu-si vaccineze copiii nu ii pun numai pe acestia in pericol, ci si pe cei ai altora.

Adevarul este ca vaccinurile sunt cea mai mare realizare in planul sanatatii publice si unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru copilul tau.

Vaccinarea este unul dintre cele mai puternice mijloace de salvare de vieti si de crestere a nivelului de sanatate al umanitatii. Totusi, impactul imunizarii impotriva celor mai amenintatori agenti infectiosi asupra sperantei deviata este inca pus sub semnul intrebarii. Iata si de ce: influenta relativa a nutritiei si a bolilor infectioase asupra tiparelor demografice ale populatiei; posibilitatea ca vietile salvate multumita vaccinarii sa se piarda din cauza altor cauze; efectul pozitiv indirect al imunizarii asupra altor cauze producatoare de moarte. Numai ca studii indelungate efectuate in marea Britanie si tarile scandinave arata ca vaccinarea imootriva pojarului care a debutat la inceputul secolului al 19-lea a rezultat in declinul sustinut nu numai al mortilor provocate de acesta, dar si al ratei brute a mortalitatii si a contribuit la o crestere fara precedent a populatiei europene.

Sursa: HuffingtonPost

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page