De pe la noi, Editoriale — august 17, 2013 at 17:39

Dragalina… păcat!

by

Dar treziți-vă din vis a trecut aproape un an și nu a facut nimic. Mai avem 3 ani și vom scăpa de Stanciu că, dacă nu a făcut nimic în primul an de mandat nu va face nimic nici în următorii…

dragalinaA promis ca va rezolva problema cu apa și a reușit, apa curge 24 de ore din 24 ore, POATE ÎN VISUL LUI….. Să îl votați bine și la următoarele alegeri dragi concetățeni.

Stanciu Gabriel îngust și arogant, un șmecheraș ieftin

…după cum se vede Stanciu încearcă să țină loc de toate în primărie, dar nu reușeste. Se spune că s- a făcut patron în primarie și nu numai. Domnule primar, încă se mai poartă SALUTUL pe stradă, nu este o rușine să saluți cum faceai înainte de alegeri, chiar dacă MOMENTAN nu mai aveți nevoie de voturile noastre.

Nu știu câtă climatizare există în sediul primariei… dar în momentul când părăsiți sediul primăriei… măcar atunci încercați să simțiți domnule primar, căldura ce vă înconjoară “și poate măcar pe o vreme ca aceasta veți înțelege, că țăranul din Dragalina are nevoie de APĂ … de la robinet și nu din aceea îmbuteliată la peturi…! Faceți să curgă apa în perioada de caniculă . Este o chestiune de omenie !

Stanciu are impresia ca și-a cumpărat comuna, că el este șeful tuturor și când colo este un pârlit.Toată lumea a început să-l vorbească, oamenii l-au votat pentru că nu intrase în nici o alianță cu nici un țigan, acum este în permanență asistat de un țigan, chiar de mai mulți….

Ce faceti domnule primar cu, conducerea școlii?. Au început o lucrare de reabilitare a școlilor de acum un an și jumatate, trebuiau să o termine de anul trecut dar nu se vede nici o mișcare până în prezent. Au fost făcute WC-uri în interiorul școlilor dar copii au mers prin ploaie și viscol în fundul curții, pentru că nu sunteți în stare să duceți o țeavă de apă în școală. Aveți idee ce s-a întâmplat cu tabla veche și lemnaria de pe școli, aveți idee la cine a ajuns pe acasă?

Ai dreptate “cetăţene turmentat”, acum domnul primar o ține tot într-o veselie, ziua recoltei, a pensionarilor, a monumentului, 1 Martie, 8 Martie etc, parcă ar fi impresar, pentru orice eveniment apelați cu încredere la domnul primar: nunți, botezuri, cununii… s.a.m.d.

Domnule Primar, oare nu vedeți cum arată curtea școlilor din comună? Pline de bălării cu porțile ce stau să cadă peste copii, slavă Domnului că nu s-a întâmplat un accident până acum, să se accidenteze un copil. Chiar nu vedeti, chiar nu vreți să puneți la muncă conducerea acestei școli, este atât de greu să dai un aspect îngrijit unei curți, este treabă de puțin spirit gospodăresc.

Dragalina este una din localtățile din județul Călărași cu cel mai mare potenţial economic. Aș putea spune că, după Călărași și Oltenița nici o altă localitate nu are potențialul său. Din păcate nu prea a vut noroc de primari și administrație care să pună în valoare acest potențial pentru cetățeni. O stare urbanistică și  și  edilitară groaznică o infrastructură rudimentară și ineficientă. O stare de dezordine generală și un aspect dezolant  într-o comună care ar putea să al treilea oraș al județului.

dragalina1O arhitectură generoasă a infrastructurii cu posibilități nebănuite pentru un urbanist și edili.

Dragalina trebuie să renască de la această viziune – al treilea oraș al județului. Are toate condițiile și potențialul necesar. Este nevoie de oameni în administrație care să folosască inteligent relațiile umane și comunitare, să atragă atenția asupra noțiunii de responsbilitate socială  a companiei -companiilor importante care se află pe raza comunei, să implice și cu ajutorul companiilor private să elaboreze o strategie adecvată cu o viziune mobilizatoare și creatoare pentru dezvoltarea economică și socială și să fie mai puțin lacom adicvă, să nu sacrifice interese majore ale localității pentru mici găinării individuale.

Acest articol a fost inspirat de pretențiile primarului Stanciu care a vrut să  ne scoată ochii cu câteva zeci de metri pătrați de grădiniță reabilitați, când sunt mii de metri pătrați de clădiri lăsate în paragină și hectare de intravilan  în  dezordine. Am participat la un alt eveniment în comuna Dragalina și am nimerit și la așa zisa sărbătoare a satului Brâncoveni, un kitch- grețos  și alienant.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page