Lifestyle, Sănătate — noiembrie 12, 2014 at 10:00

Dr. Oz recomandă: 10 obiceiuri care vor ține răceala departe

by

Sezonul rece atrage întotdeauna un val de răceli și viroze, dar sunt câteva metode care te pot proteja de viruși și bacterii. Dr. Oz îți spune cum să rămâi sănătoasă în această iarnă.

racealaIndiferent cât de frig este afară, nu ezita să faci mișcare. Chiar dacă ți se pare greu să alergi ori să mergi pe bicicletă, numeroase studii au arătat că aceste activități scad riscul de a răci. În ciuda credinței populare, aerul rece nu te îmbolnăvește, așa că fă sport cu încredere.

Spală-te pe mâini

Toată lumea știe că trebuie să se spele pe mâini, dar studiile au arătat că numai 50% dintre femei fac acest gest după ce merg la baie. În cazul bărbaților, cifrele sunt mult mai îngrijorătoare. Spală-te pe mâini cât de des poți în timpul unei zile, pentru că este cea mai bună metodă de a ține infecțiile departe.

Mănâncă bine

Mulți oameni iau multivitamine pentru întărirea sistemului imunitar, dar fructele și legumele proaspete sunt cea mai bună metodă de a lua vitamine și minerale, spune Dr. Oz. Asigură-te că ai zilnic în farfurie legume și fructe în culori variate, dar și alune și nuci.

Dormi bine

Lipsa somnului îți slăbește organismul și te face vulnerabil în fața virușilor și bacteriilor. Dacă nu dormi cel puțin șapte ore pe noapte, te expui unui risc mai mare de a te îmbolnăvi.

Vaccinează-te

Dr. Oz susține că vaccinul anti-gripal este eficient și te protejează de răcelile de sezon. Chiar dacă poți lua un virus, organismul tău va fi mai puternic și se va vindeca mai repede decât cei care nu își fac acest vaccin.

Hidratează-te

Ochii, gura, nasul, plămânii și intestinele folosesc apa pentru a se proteja și a ține departe virușii și bacteriile. Dacă ești dezhidratată, le permiți agenților patogeni să îți atace organismul. Specialiștii recomandă să bei cel puțin 2 litri de apă pe zi.

Folosește dezinfectant

Biroul tău, precum și alte suprafețe pe care le folosești sunt pline de viruți și bacterii. Obișnuiește-te să dezinfectezi zilnic laptop-ul, telefonul, mânerul de la ușă și alte suprafețe pe care le atingi.

Taie-ți unghiile

Sub unghie se adună multă mizerie și chiar dacă te speli mereu pe mâini, nu poți scăpa de virușii strânși acolo. Cea mai bună metodă este să îți tai mereu unghiile și să nu le apropii prea mult de gură.

Evită să atingi locurile publice

Scaunele din mijloacele de transport în comun, mânerul de la ușă ori alte suprafețe atinse de multe persoane sunt pline de viruși și bacterii. Cel mai bine este să folosești mănuși, atunci când le atingi.

Nu te stresa

Stresul pe termen lung îți slăbește sistemul imunitar, așa că este important să găsești o metodă care să te relaxeze și să te scape de el.

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page