Dezvoltare durabilă, Dezvoltare rurală — iulie 3, 2017 at 14:30

Dor Mărunt, un U.A.T nou venit în GAL-ul Valea Mostiștei

by

Gal-ul Valea Mostistei, pentru cea de-a doua perioada de finantare 2014 – 2020, a optat pentru parteneriatul constituit in cadrul microregiunii Valea Mostistei, administrat de Gal-ul cu acelasi nume. O comunitate cu un numar mare de locuitori si cu o arie geografica considerabila, Comuna Dor Marunt, cu satele sale componente, reclama nevoia unui suflu nou in procesul de dezvoltare rurala a acestui teritoriu.

gal valea mostistei7Pe langa resursele atrase, aflate in zona unor oportunitati diverse de finantare, Primaria Dor Marunt, si-a propus sa valorifice la maxim posibilitatile de finantare oferite de Strategia de Dezvoltare a microregiunii Valea Mostistei.

Din acest punct de vedere, Gal-ul, a initiat un ciclu de intalniri directe in teritoriu, cu toti factorii interesati sa afle informatii si sa invete despre cum ar putea fi accesate resursele financiare existente, aflate in spatele masurilor pe care Gal-ul Valea Mostistei le va lansa spre finantare.

gal valea mostistei8Modalitatea de a se discuta direct in localitate, la firul ierbii, ”din usa in usa”, a asigurat mereu un proces optim de comunicare cu un impact maxim. Mediul prietenos care se creaza in acest fel, asigura instrumentele de dialog cele mai facile, mai eficace si in acelasi timp cele mai putin costisitoare din punct de vedere financiar. Gal-ul isi organizeaza aceste intalniri pentru ca rezultatele au fost mereu pozitive.

In Comuna Dor Marunt, intalnirea desfasurata in data de 16.06.2017, a creat un mare grad de interes, foarte multe persoane au venit sa solicite informatii, clarificandu-se in timp util toate semnele de intrebare, semnalate de auuditoriu. 17 persoane au solicitat raspunsuri la intrebari concrete, urmarind ca ulterior sa revina telefonic sau direct la sediul organizatiei pentru continuarea discutiilor.

gal valea mostistei9Au fost distribuite materiale informative, brosuri si pliante, elementele de identitate vizuala ale Gal-ului fiind expuse intr-un loc public. Sistemul de sonorizare si restul infrastructurii achizitionate special in acest scop, si-au dovedit inca o data utilitatea.

Intalnirea s-a dovedit a fi un succes, in contextul in care, feedback-ul urmarit, conform unor indicatori calitativi si cantitativi, s-a materializat prin interventiile ulterioare pe aceiasi tema venite pe diverse caii de comunicare de la multi alti cetateni ai comunei catre GAL.

ECHIPA GAL VALEA MOSTISTEI

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page