Mâncare şi Băutură, Plăcerile vieţii — octombrie 8, 2013 at 20:23

DOMENIILE OSTROV sau… OSTROVUL FERICITILOR Lucian Velciu şi Oana Belu au fost “sufletul petrecerii”

by

Să mori şi să ajungi în Rai – ăsta este visul nostru, al oricui, al tuturor. Ei bine, da, dar să ajungi într-o cramă? Cred că ăsta e visul meu: să mor şi să ajung într-o cramă. Şi, de acolo, în altă cramă. Şi, după ce mai mor o dată, în altă cramă…

Hei, dar asta s-a mai întâmplat (îmi şopteşte conştiinţa, duh din lampă) o dată, la Ostrov, când Daniil Zottu (aşa, ca Preasfinţia Sa Daniil!), sommelier al Domnului (şi al doamnei Oana Belu!). Pe 26 septembrie, o zi în care am poposit (probabil) în cea mai sudică vie din România.

OSTROVUL-FERICITILOR_1

DEGUSTAREA DIN CRAMĂ ESTE PRIMA DINTRE AMINTIRI

Dintre multele şi neîngăduit de minunat povestibile vinuri pe care le-am băut, ne-am oprit, totuşi, cu mare greutate, la un Muscat Ottonel şi la un Chardonnay. Dar au fost, de bună seamă, şi Pinot Gris sau Riesling, pe care le avem în baza de date şi le ştim din vechime – care ne-au atras atenţia, printr-o sclipire inconfundabilă.

Dar, desigur, nu ne-am oprit la albe, ci am mutat şi cu roşiile. Merlot şi, mai ales, un Cabernet 2011, ne-au închis, la vârf, degustarea.

În rest, petrecerea a fost câmpenească în toate ale sale. Lucian Velciu şi consoarta sa, Oana Belu, au fost sufletul petrecerii.

OSTROVUL-FERICITILOR_2

*”MARICHI”, ELEMENT EXOTIC, TONURI, SONURI & (I)SONURI CALDE

A existat şi elemental exotic, în persoana multiplă a unor “mariachi” din Mexic, cu sunete, tonuri & (i)sonuri calde.

OSTROVUL-FERICITILOR_3

Cei doi, Lucian & Oana, au deschis balul – iar Oana, aşa cum se scrie la catastiful tradiţiei, a fost îmbrăcată în iie, fotă şi cu toate cele care se cuvin, proaspăt apretate, călcate şi scoasă din cutie.

Noi ne-am preumblat şi ne-am băgat nasul prin combinatul de vinificaţie, unde tronează primul comandament/instant al vinului: crama să fie farmacie. Şi a fost. Şi a fost seară. Şi a fost, repede, prea repede, seară. Şi am băut un încântător must parfumat alb, ca în cele mai frumoase amintiri despre anul trecut, amintiri care acum erau, deja, transformate în vin.

La mese au şezut, închinat/întâmpinat & întâmplat printre alţii: Philip Cox (de la RECAŞ), Ovidiu Gheorghe (de la PNVV), Vlad Macovei (de la AGROINTEL), NELU BĂLAŞA (de la publicaţia călărăşeană ARGUMENT), MIHAELA PREVENDA (de la televiziune).

De remarcat bunicuţele bulgăroaice, care au sărit pârleazul, în costum popular – şi cu trandafiri naturali, galbini, roş, ruzalii, albinoşi la cosiţe, cum cântă floarea din vechime, dzice basmul băsnit:”Din cosiţă floarea-i cântă/Şapte împăraţi ascultă.”

Am ascultat şi noi – şi am fost fericiţi, în OSTROVUL (PREA)FERICIŢILOR.

Author: 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page