De prin lume adunate — mai 30, 2014 at 21:35

Doctorul…

by

A fost odata un medic. Un medic bun, care de-a lungul carierei lui a vindecat multi oameni, a salvat multe vieti. Dar nu pentru ca asta era menirea lui, ci pentru ca acest lucru i-a adus foarte multi bani. Juramantul lui Hipocrat conta mai putin decat o bancnota cu fata lui Benjamin Franklin. Si doctorasul nostru nu opera pe cineva pana nu afla din ce familie se trage respectivul si cat poate cotiza familia respectiva. Totul se plateste, iar viata e cea mai scumpa. Chiar si in cazul urgentelor cerea datele pacientului inainte de a opri o hemoragie sau de a inchide o rana.

doctorulIntr-o buna zi era de garda. Nu prea avea nimic de facut. Probabil se gandea la bani. Cat mai multi bani. In birou navaleste ca o furtuna asistenta sefa si ii spune ca Ambulanta a adus un tanar in stare foarte grava, victima unui accident de circulatie. Baiatul, care avea 16 ani, avea o hemoragie masiva.

Asistenta: -Domnule doctor, baiatul moare, ajutati-l!

Dr.: I-ai gasit actele?

Asistenta: Nu. Dar veniti repede, ca moare…

Dr.: Mai cauta-i actele! Asistenta pleaca si se intoarce in cateva minute.

Asistenta: A fost adus fara acte. Sa stiti ca se stinge…

Dr.: Asta e…

Baiatul a murit in scurt timp. Cand a plecat acasa, medicul s-a nimerit sa treaca pe langa targa pe care era intins tanarul. I-a aruncat o privire, in treacat… Si a impietrit… Baiatul era fiul lui.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page