Politica, Politica naţională — mai 27, 2013 at 17:02

Diva Antonescu

by

Diva AntonescuAroganța și nervozitatea lui Crin Antonescu au devenit parte din cotidian. Nu mai există conferință de presă sau declarație fără ca divei să nu-i sară muștarul, să nu gesticuleze haotic, să nu strângă din pleoape, să nu țipe și să nu dea lecții jurnaliștilor. Acest comportament de vechil pe moșie, pare să devină unul obișnuit, și o vreme a fost amuzant. Fără să cunoaștem exact motivele țâfnei sale, putem doar să facem scenarii și presupuneri, dar, dincolo de toate acestea, se cuvine să-i aducem aminte domnului Antonescu Crin că în calitate de președinte al Senatului României, dincolo de răbufnirile nervoase pe care ar fi bine să și le înfrâneze, să-și aducă aminte că e se află în fruntea unei instituții de stat și nu pe tarlaua proprie din Isaccea.

Nici jurnaliștii și nici telespectatorii martori tăcuți la sborșelile sale de muiere în prag de menopauză, nu sunt obligați să-i tolereze toanele și comportamentul de țoapă cu bigudiurile-n cap, care după cum chiar el declara ”spune și vorbește ce vrea”. Atâta timp cât își câștigă jalnica existență de etern pretendent ratat la mâna României din bani publici, tonul său ar trebui să fie politicos, diplomat și mai ales, civilizat, indiferent cine și ce-l întreabă. Ne cerem scuze divei de la Senat că nu suntem toți pe placul său, că nici el nu e pe placul nostru,  că nu pleacă Băsescu de la Cotroceni ca să-i lase lui tronul pe viață. Ne cerem de asemenea scuze că există încă presă liberă și nu aservită puterii care are dreptul să pună și întrebări cărora nu-i place să răspundă, că sunt bloggeri care-și permit să-l critice sau să-l facă franjuri în online. Asta-i viața, moncher: uneori ești porumbel, altădată statuie.

Domnule Antonescu, ne-am cam săturat de istericale și de mitocăniile tale zilnice și-ți amintesc că ești plătit din banii noștri, nu invers. Deocamdată ești doar un co-președinte de Alianță Mafiotă, co-autor la o lovitură de stat, și știindu-te cu ditamai muscoiul pe căciula de peizan pe care o ai încă pe cap, ar fi cazul să lași nasul puțin mai jos, să dai sonorul mai încet și să nu te crezi ceea ce nu ești. Stofă de președinte de țară, nu ai. Am avut un cizmar peltic, un comunist cu limbă de lemn, un intelectual de mămăligă, un comandant de navă, dar nicio divă isterică până acum, iar dacă Dumnezeu se-nvrednicește să lumineze mințile îmbibate-n alcool și poezele de duzină ale românilor, nu vom avea nici de acum încolo. Mai ușor cu epitetele și isteriile pe scări, domnule Antonescu, că s-ar putea să vă rupeți gâtul în cădere, chiar dacă doar metaforic vorbind.

Știm că vă e foame de putere, de aceea vă ofer singura soluție posibilă: Luați un Snickers! Better?

Autor: Angela Tocilă
Sursa foto: Ghimpele.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page