Lifestyle, Sănătate — mai 24, 2013 at 16:00

Distruge celulita și mărește sânii…Află și tu care este planta minune!

by

mareste saniiEste un condiment foarte aromat, folosit din Evul Mediu, alungă spiritele rele și este utilizat și în industria tratamentelor cosmetice.

Vorbim despre mărar, o plantă cu adevărat miraculoasă. Drept urmare, nutriționiștii afirmă că o cură cu pulbere sau tinctură din semințe de mărar, pe o durată de 20 de zile, duce la creșterea sânilor, pe care îi remodelează  și le accentuează fermitatea.

Totodată, frunzele de mărar conțin mici cantități de estrogen. Acesta din urmă încetinește procesul de îmbătrânire, are un efect miraculos asupra pielii, ajută la creșterea naturală a sânilor.

Și asta nu e tot!

mararMărarul reglează ciclul menstrual și acționează asupra menopauzei.

Mărarul este folosit cu succes în regimurile pentru slăbit, deoarece are proprietatea de a aplatiza abdomenul.

Proprietatile sale diuretice împiedica retenția de lichide din organism și acționează asupra depunerilor în zonele celulitice. Stimulează activitatea rinichilor.

Patru linguri de suc proaspăt de mărar luate zilnic timp de două săptămâni previne și combate calculii, cistitele și infecțiile renale.

Bogat în potasiu, sodiu și sulf, mărarul este un foarte bun diuretic. Ameliorează anxietatea și epuizarea nervoasă, insomia, tulburările digestive, întărește unghiile.

Conține ulei volatil între 2,5-4% (în frunzele de mărar și în ramurile tinere și 3-6% în semințe) calciu, potasiu, fier, magneziu, vitaminele A, B si C.

Uleiul volatil de mărar conține între 40-60% carvona (un puternic antioxidant specific mărarului, dafinului și chimenului), substanța cu un puternic efect anti-cancerigen.

Calmează durerile abdominale. Mărarul acționează foarte eficient stimulând toate funcțiile intestinale și are un puternic efect antispastic.

Calmează durerile abdominale, limitează acumularea de gaze și scutește nou-nascutul de colici.

Mărarul are proprietați digestive, antispastice, antiinflamatorii și diuretice.

Sub formă de infuzie mărarul stimulează sistemul digestiv, semințele opresc sughițul, durerile de cap tusea, stimulează lactația, ajută la eliminarea gazelor intestinale, la diminuarea crampelelor și are actiune de antiseptic intestinal.

Totodată, este benefic sistemului nervos, întărește oasele și împrospătează respirația.

MARIANA IONESCU

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page