De pe la noi, Editoriale — mai 24, 2014 at 12:37

Directorii instituţiilor publice din Călăraşi ,sub protecţie politică, nu-şi fac treaba

by

detector De apropape o săptămână încerc să găsesc o persoană care să-şi poată asuma furnizarea de informaţii de la AJOFM Călăraşi. Este o instituţie lăsată pradă incompetenţei şi ignoranţei dezinteresului şi nepăsătii.

Nicolae Chirana, directorul,a plecat în concediu,este mai importantă campania electorală nu-i aşa…  iar pe Cătălin Popescu nu l-am gasit niciodată la birou. Am lăsat un număr de telefon la secretariat de aproape o săptămână.

În lipsa lor curg comunicatele de presă care nu spun nimic. Directorii instituţiilor publice din Călăraşi, sub acoperire politică nu-şi fac treaba. Protecţia politică le asigură comfortul material, bunăstarea relaţională şi pe aceste baze tupeul şi aroganţa faţă de cetăţeni şi opinia publică.

Nu e vorba numai de AJOFM, toate instituţiile publice din Călăraşi,care funcţionează pe bani mulţi de la buget,asigură bunăstarea funcţionarilor şi dispreţul faţă de contribuabil.

Un fapt aparent banal al atitudinii dispreţuitoare faţă de cetăţean. Instituţiile sunt create pentru accesul cetăţenilor la servicile şi obligaţiile de interes public. Parcările instituţiilor publice sunt pline de maşinile luxoase ale funcţionarilor acelei instituţii. Unde mai parchează cetăţenii care au treabă la acele instituţii? Unde este grija şi respectful faţă de cetăţean clamate în campaniile electorale?

Lipsa grijii faţă de scopul şi rolul instituţiilor publice este rezultatul criteriului de numire a şefilor acestor instituţii, obedienţa nu competenţa.

M-am izbit mai ales în campania electorală de tupeul şi aroganţa multor directori de instituţii publice, care se simt puternici nu-i aşa? Şi care şi-au folosit timpul şi energia pentru scopuri politice, nu pentru scopurile instituţiilor pentru care statul îi plăteşe şi pentru care nu au nici calităţile şi nici competenţa necesară.

Campania electorală a trecut. De luni, o să vă întrebăm doamnelor  şi domnilor despre dezastru, frauda şi corupţia din instituţiile pe care le conduceţi . Vom începe cu cei mai zeloşi activişti politici… Aţi auzit spre exemplu despre cardurile de fidelitate şi/sau bonusurile încasate de funcţionarii publici pentru comenzi şi achiziţii făcute în numele instituţiei?

Un prim pas este întrebarea publică pentru Instituţia Prectului despre cum îşi îndeplinesc criteriile de performanţă directorii instituţiilor publice.

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page