Evenimente, Ultimile Știri — noiembrie 13, 2013 at 23:00

Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Călăraşi găzduieşte – “SALONUL ANUAL DE ARTE” editia a IV-a

by

“Salonul Anual de Arte” se află la cea de a patra ediţie, iar anul acesta, pe lângă expoziţie, va cuprinde o lansare de carte şi un recital de muzică clasică.

AFIS_Salonul Anual de Arte-2013

Manifestarea doreşte să evidenţieze valorile artistice ale prezentului şi să promoveze tinerele talente.

Cultura este astfel ridicată la rang de regină într-o societate în care adevăratele repere – binele, adevărul şi frumosul – şi-au pierdut semnificaţia.

Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Călăraşi face posibilă concretizarea evenimentului prin găzduirea acestuia şi aducerea lui mai aproape de publicul călărăşean, iar Whiz Art – magazin online de artă, îl organizează. Astfel, în oraşul de pe malul Borcei – arta, literatura şi muzica de bună calitate practicate de generaţii cu experienţă sau la vârsta uceniciei, devin disponibile pentru oamenii receptivi la lucrurile frumoase ale acestei lumi, fie că sunt din Bucureşti, Paris sau New York.

Ana Amelia Dincă

PROGRAM  MICRORECITAL
19 nov. 2013, ora 14.30

Repertoriu:

1. Ene Miruna – clasa a VIII a – Scoala de muzica Nicolae Titulescu, interpreteaza la pian:

  • Balade pour Adeline – Paul de Senneville, coordonator prof. Daniela Toader

2. Voicu Mihai – clasa a XII a A – Colegiul Tehnic Stefan Banulescu (fost elev al scolii de muzica), interpreteaza la pian:

  • Alla Turca – Wolfgang Amadeus Mozart, coordonator prof. Daniela Toader

3. Marica Ionela – clasa a X a – Colegiul Agricol Sandu Aldea, interpreteaza la pian:

  • Serenade – Franz Schubert, coordonator prof. Liliana Toader

4. Dincă Cristiana – clasa a VI a – Scoala de muzica Nicolae Titulescu, interpreteaza la vioara:

  •  Ecoseză  – Franz Schubert
  •  Cântec Napolitan – Piotr Ilici Ceaikovski, coordonatori: prof. Zaim Viorica,  prof. Liliana Toader si prof. corepetitor Daniela Toader

5. Amzaru Gabriela – clasa a IX a A – Colegiul Tehnic Stefan Banulescu (fosta eleva al scolii de muzica), interpreteaza vocal:

  • Come il candore – Nicola Vaccai
  • Tiritomba – Cantec popular italian, coordonator prof. Daniela Toader

Deoumanismul – sacru sau profan ?…

Motto:
„Marea problemă a secolului XXI va fi aceea a religiilor” – Malraux

Deoumanismul – un concept care se zbate între cult şi doctrină, a parcurs în câțiva ani un traseu interesant de urmărit atât de către literați cât și de către doctrinari. Început ca un principiu de unificare a divinității supreme – Dumnezeu, Alah, Buddha etc. – într-un Dumnezeu Unic Curcubeu cu o credință și reguli comune întregii umanități, dezvoltă și o doctrină politică, social-liberală cu aplicabilitate inițială pe plaiurile mioritice.

Deoumanismul încearcă să dezvolte o nouă Biblie, pentru toată umanitatea, care să nu fie folosită ca instrument de manipulare a maselor, ci ca bază a dezvoltării sociale și spirituale armonioase. Astfel, ființa umană se poate apropia de rolul și scopul ei primordial: spiritualizarea. În același spațiu literar, autorul devine apoi doctrinar și propune social-liberalismul îndumnezeit ca soluție pentru atingerea totalității scopurilor şi obiectivelor urmărite de clasele sau grupurile sociale în lupta pentru interesele lor, urmând ca metodele şi mijloacele cu ajutorul cărora se ating aceste scopuri şi obiective să fie prezentate și dezvoltate într-un viitor apropiat..

Acum, în noua carte, autorul așează în timp și spațiu acest concept prin DacoDeoUmanism. El asimilează Creatorul cu Zamolxe și spațiul carpato-danubian cu Shambala,  un centru secret de unde este guvernată planeta noastră, încercând să demonstreze  acestea prin argumentații profund, intens și vast documentate.

Întâmplător sau nu, apariția deoumanismului se înscrie în predicțiile mayașe asupra perioadei ce urmează după 12.12.2012 – începutul unei ere spirituale prin apariția unor concepte religioase nemurdărite de interese meschine și imediate, care să ne ridice la un nou nivel de dezvoltare cosmică.

Nu sunt în măsură să afirm că este un concept care trebuie aplicat sau nu. Dar, cu siguranță, sunt idei și învățăminte care merită parcurse de către cititor și, de ce nu, asimilate. Este o manieră eficientă de a aborda viața, un set de reguli care sigur ar fi benefic pentru fiecare dintre noi. Ar mai trebui subliniat și modul enciclopedic în care este alcătuită lucrarea prin volumul mare de informație ”clasificată” și bine documentată pe care îl conține.

Sorin Bordei

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page