De pe la noi, Editoriale — mai 20, 2014 at 21:29

Direcţia Generală Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia copilului „îşi dau în petec” din nou

by

O fetiţă de 16 ani din centrul de plasament de la Perişoru care a rămas însărcinată!… aceste dezvăluiri uluitoare le fac reporterii de la antena 1… De fapt, ceea ce antena 1 a relatat în reportajul  din seara de 19 mai 2014 din jurnalul de ştiri nu a făcut altceva decât să confirme lucrurile urâte care se întâmplă în centrele de plasamente, lucruri pe care le-am semnalat cu ceva timp în urmă şi pe care, poate, mulţi dintre dumneavoastră le-aţi crezut deplasate sau poate aţi gândit că cineva are ceva cu cineva.

imgVezi:[button link=”https://www.argumentpress.ro/pozitiile-oficialilor-in-cazul-sera-realitati-pe-care-toata-lumea-le-cunoaste-dar-pe-care-nimeni-nu-le-recunoaste/” bg_color=”#d61cd6″ window=”yes”]Poziţiile oficialilor în cazul SERA: Realităţi pe care toată lumea le cunoaşte, dar pe care nimeni nu le recunoaşte…[/button]

O copilă este însărcinată, deşi lua anticoncepţionale. Iar pilulele i-au fost date chiar de către cei care ar fi trebuit să o educe”… chiar nu este nici un secret că toate fetiţele, chiar şi cele care încă nu reuşesc să înţeleagă prea bine ce este menstruaţia,  primesc anticoncepţionale. Aşa gândeşte statul român că se face protecţie socială.

Ca multe alte fete dinaintea ei din alte centre de plasament, această copilă este victima angajaţilor din sistem. Acum este silită de către conducerea şi angajaţii protecţiei copilului să dea declaraţii prin care fata să-i disculpe pe ei, cei care au avut-o în grijă pe ea şi educaţia ei…  „Acum mă pune să dau nişte declaraţii, care eu nu vreau să le dau… că dacă nu le dau eu mă vor muta ei din cămin obligat-forţat. Că sunt copii mici pe lângă şi eu nu pot să rămân pentru că le dau un exemplu prost”, spune Iza, fata însărcinată.

Dacă aceşti oameni care trebuiau să aibă grijă de aceşti copii i-au educat şi s-au îngrijit de ei, cum se face că aceste fetiţe care fug din centre sau au contacte sexuale încă de la vârsta de 12 ani sunt needucate şi de nestăpânit? De ce există violenţe fizice, psihice şi abuzuri sexuale în centre, doar pentru că angajaţii DGASPC îşi fac bine treaba? Oare ce fac educatorii şi îngrijitorii care au în grijă aceşti copii? Oare ce fac mai marii direcţiei la nivel judeţean şi naţional în privinţa acestor copii? Ce fac autorităţile pentru educaţia şi siguranţa acestor copiii?

Ce m-a izbit ca o piatră în faţă a fost replica d-nei Gabriela Coman, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului, spune că… „ Nu poţi iubi toţi copiii ca şi cum ţi-ai iubi propriul tău copil de acasă. Aştepţi de la personal competenţă şi expertiză, dragostea o aştepţi de la o familie.” D-na Coman ce să vă mai spun… sunt no comment!… o singură întrebare aş avea: De milă, compasiune pentru aceşti copii aţi auzit?… Şi pentru că a fost o întrebare retorică, îmi voi da răspunsul singură şi voi fi cât pot de rea… Având în vedere trasăturile feţei d-voastre cred că niciodată nu aţi putea să simţiţi milă şi compasiune decât pentru portofelul şi scaunul d-voastră!… Din păcate mulţi oameni ca d-voastră „dăunează grav” sistemul de protecţie al copilului… nu v-a cerut nimeni să îi iubiţi pe aceşti copii, dar puţină milă şi compasiune… măcar pentru faptul că salariile le aveţi datorită şi de pe urma acestor copii abandonaţi…puteţi avea. Orice fiinţă în sufletul căreia se găseşte un dram de omenie, poate simţi ceva pentru aceşti copii!… Dar, ups! Îmi cer scuze! Angajaţii sistemului sunt vaccinaţi cu nepăsare şi nesimţire crasă faţă de aceşti copiii! La naibilui, vina mea!

[button link=”https://www.argumentpress.ro/sute-de-copii-din-judetul-calarasi-sunt-batuti-neglijati-exploatati-prin-munca-sau-pentru-comiterea-de-infractiuni-abuzati-fizic-emotional-ori-sexual/” bg_color=”#ad1aad” border=”#0a0a0a” window=”yes”]Sute de copii din judeţul Călăraşi sunt bătuți, neglijaţi, exploataţi prin muncă sau pentru comiterea de infracțiuni, abuzaţi fizic, emoţional ori sexual.[/button]

Aceşti copii în multe centre nu sunt hrăniţi corespunzător şi nu sunt educaţi… sunt lăsaţi de izbelişte! Oare cine este mai rău? Mama, familia care i-a abandonat sau statul prin angajaţii săi care tratează aceşti copii ca pe nişte proscrişi? Este înfiorător dacă ne gândim că mulţi dintre aceşti copii nu îşi cunosc familia şi singura lor familie sunt angajaţii DGASPC şi copiii din centru… Oare cine a blestemat atât de rău aceşti copii? Acei angajaţi care au proliferat răutăţi la adresa acestei copile şi care tratează cu răutate şi nesimţire pe toţi acei copiii de acolo, se gândesc vreo clipă că acei copii care fac rele sunt de fapt oglinda lor? Ce imagine urâtă şi schimonosită aveţi „oameni buni”!… V-aţi gândit că aceşti copii sunt produsul educaţiei voastre? Nu???!!!… Păcat, cred că ar fi cazul să vă scuturaţi păianjenii de pe conştiinţă! Educaţia nu se face prin privarea de hrană şi pedepse fizice! Educaţia se face prin vorbă bună şi respectarea celui pe care îl ai în faţă…

Oare, aceste doamne sau aceşti domni pot dormi liniştiţi noaptea? Conştiinţa lor chiar le spune că ei nu au nici o vină, că lucrurile oribile şi lipsa de preocupare pentru aceşti copii nu le parvine în totalitate? Despre ce vorbim aici? Care este scopul „muncii” lor, doar încasarea salariilor şi umplerea sacoşilor din hrana acestor copii? Chiar nu vă este teama de mânia lui Dumnezeu, chiar credeţi că puteţi să vă spălaţi pe mâini şi să muşamalizaţi aceste cazuri la infinit? Aaaaa, mă scuzaţi!… şi aşa aceşti copii provin din „familii nenorocite şi denaturate” aşa cum îmi spunea o persoană care lucrează în sistem.

Aceşti copii au ajuns în sistemul de protecţie pentru că au fost nişte victime şi sistemul mai departe nu face altceva decât să le pună ştampila de victimă în frunte şi să „îi ajute” să sfârşească tot ca victime? În ce ţară trăim, de ce fel de oameni suntem înconjuraţi? Oare cancerul nepăsării a distrus orice urmă de omenie din noi? Copilul acela a fost deja bătut de soartă… dar tu, om nenorocit care trebuie să ai grija lui şi să îl educi…da, da! Este în sarcina celor din centre educaţia acestor copii!…sau aţi uitat cumva?… cum putem spune că aceşti copii, chiar şi cei care poate fac multe rele cu bună ştiinţă, cum putem spune despre ei că este vina familiilor sau a genelor care le poartă?… Cei din centre care trebuiau să îi educe şi să aibă grijă de ei, ce fac? Dorm în nepăsarea lor cruntă?… cum pot să îi mai lovescă şi ei încă o dată, cum pot să îşi bata joc de aceste suflete cu atâta indolenţă? E strigător la cer adevărul pe care protecţia copilului încearcă să îl deformezeprin aruncarea vinei asupra copiilor! Doamnelor, domnilor, de ce nu vă puteţi recunoaşte incapacitatea şi neputinţa?

Cam multe întrebări fără răspunsuri… ar fi interesantă poziţia publică a factorilor de decizie ai DGSAPC, dar aşa cum ne-am obişnuit deja, ştim că nu va exista nici un răspuns din partea lor…

Dar, pentru a întregi tabloul, mâine vă voi aduce la cunoştinţă alt caz tot din centrul de la Perişoru… sunt sigură că încet, încet, toate lucrurile murdare şi urâte din sistemul de protecţie a copilului vor ieşi la iveală şi… poate, cineva de acolo de sus va considera că a venit vremea „curăţeniei”

VEZI AICI MATERIALUL VIDEO:

http://observator.tv/social/o-minora-insarcinata-gonita-dintrun-centru-de-plasament-126211.html

Liliana Manea

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page