Editoriale, Monumentele Neputinţei — august 3, 2016 at 12:27

Din nou despre tehnocraţi

by

Aventurile guvernului Cioloş par să nu mai aibă sfîrşit. Nu ştiu dacă ţara asta mai are răbdare pînă la alegeri, mai ales că vor să le împingă în iarnă. Dar, să le luăm pe rînd:

guvern1.Problemele din sănătate par de nerezolvat. Mai mult, ameninţă să se transforme într-o criză majoră. Nu văd ca situaţia explozivă să-i preocupe nici pe ministrul sănătăţii, nici pe premier. Dar nici sindicatele nu mi se pare că fac ceva.

2.Un ministru a ajuns la concluzia că bugetarii sînt prea mulţi. Depinde unde! Dacă tot aţi decis să faceţi reduceri, nu vreţi să începeţi cu ministerele şi puzderia de agenţii care nu fac decît să mute hîrtii şi să fie locuri călduţe pe bani mulţi pentru nepoate, fini, recomandaţi şi…recomandate. De acolo chiar merită să mai reduceţi posturile inutile!

3.Doamna Prună se luptă cu situaţia din penitenciare. Surprinzător! Deşi e o adeptă a fostului regim, se pare că nu ştie că pe vremea răposatului existau şi amnistii şi pedepse “la locul de muncă”, aşa că ar trebui să studieze cum se rezolvau lucrurile atunci. Sau, a primit doamna Prună ordin ca noi să plătim amenzi la CEDO, că tot ne merge prea bine ?

4.De data asta mă voi opri mai ales la învăţămînt, tocmai pentru că toată lumea tace. Mă aşteptam ca măcar doamna Andronescu, o persoană cu mult profesionalism şi mai mult bun simţ, să fi replicat. La sindicate nu mă aşteptam pentru că ele se află într-o perpetuă vacanţă, iar de ameninţările lor nu se mai teme nimeni.

Domnul ministru de care nu am auzit pînă acum şi nici nu ştiu cum îl cheamă, sincer omul nu mi-a atras atenţia prin nimic! se ocupă de doctorate.

Nu-l vom întreba unde şi-a dat domnia sa doctoratul, nici nu vom verifica dacă e plagiat sau nu. Pur şi simplu, el şi doctoratul lui, ca şi alte sute de doctorate nu sînt importante decît pentru vanitatea celor care le-au dobîndit.

Ceea ce mi se pare extrem de trist e că un ministru al învăţămîntului consideră că el nu are altceva de făcut decît să se ocupe de doctorate. Nimic despre şcoli, despre abandonul şcolar, despre performanţele elevilor şi ale profesorilor şi nu în ultimul rînd, despre salarii. Pentru domnul ministru, se pare, acestea nu sînt griji. Singura grijă a domnului ministru (probabil motivul pentru care a şi fost numit!) e teza de doctorat a domnului Tobă.

Dacă nu demisionează el, demisionez eu, ameninţă domnul ministru. Eu zic să nu mai aşteptaţi să vedeţi cum e cu teza domnului Tobă, demisionaţi acum domnule ministru! Aţi face o favoare învăţămîntului românesc, care oricum nu vă interesează. Nu avem nevoie de un ministru dezinteresat. Aşa că demisionaţi mai repede! Şi vacanţă plăcută domnilor lideri sindicali!

Amaranta

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page