Dezvoltare personală, Lifestyle — mai 22, 2013 at 11:05

Diferenţa dintre disciplină şi rigiditate

by

disciplina si rigiditate             Este important sa intelegi diferenta dintre disciplina si rigiditate. Adopti o disciplina atunci cand faptul de a indeplini ceva iti aduce mai multa placere decat probleme si hotarasti sa faci acel lucru in mod regulat. O faci pentru ca te simti bine sa stii ca ai facut-o si este ceva natural sa doresti ceea ce-ti face placere. Sa luam un exemplu. Stii ca te simti mai bine daca te speli pe dinti dimineata decat daca nu o faci. In al doilea caz, toata ziua simti ca ceva nu este in regula: gura ta este murdara. Iata de ce hotarasti sa te speli in fiecare dimineata, deoarece senzatia de bine pe care o obtii in acest fel compenseaza din plin timpul consumat. La fel si in cazul multora din treburile cotidiene. Cand descoperi ca o activitate iti aduce bucurie, de ce n-ai decide sa faci din asta un obicei bun?
Dimpotriva, rigiditatea consta in a actiona de o maniera inflexibila. Inseamna sa te obligi sa faci anumite lucruri de care n-ai chef, din cauza unei decizii luate anterior. Iata un exemplu: sa presupunem ca o persoana isi programeaza tot timpul in avans. Hotaraste sa faca una sau alta in cutare sau cutare seara, sa-si plateasca impozitele sambata etc. Cand vine momentul in care trebuie sa aduca la indeplinire actiunea respectiva, isi impune sa o faca, chiar daca n-are nici un chef. O persoana rigida nu-si da dreptul sa reflecteze cateva momente la decizia sa, pentru a se intreba: “Daca nu fac asta acum, care este pretul? N-as putea sa o fac altadata, fara consecinte dezagreabile?”. Ceea ce conteaza este sa-ti dai dreptul de a reevalua o decizie, eventual s-o inlocuiesti cu alta.
In concluzie, iti atrag din nou atentia asupra faptului ca in viata, nimic nu e intamplator. Totul are rolul de a te invata sa te cunosti mai bine. Tu esti cea care decizi sa te servesti de aceste mijloace. Iar pentru asta nu e nevoie sa devii maniaca sau o fanatica a intrebarilor!
Daca iti vei examina bine locuinta, sub toate aspectele, si vei reusi sa faci legatura intre ceea ce observi si starea ta interioara, vei primi niste mesaje extraordinare. In acest fel, poti decide sa schimbi lucrurile care nu-ti sunt pe plac.
De asemenea, poti lasa totul neschimbat daca te simti bine asa cum este. Ceea ce conteaza este sa te accepti asa cum esti si sa stii ca n-ai de dat socoteala nimanui in afara ta. Gaseste placere si bucurie in felul tau de a fi!

citeste si [button link=”https://www.argumentpress.ro/esti-casa-ta” bg_color=”#a117a1″ window=”yes”]Esti…casa ta![/button]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page