Lifestyle, Sănătate — mai 7, 2014 at 13:20

Dieta inversată

by

Dieta inversata este un alt plan de pierdere in greutate, care se concentreaza pe schimbarea obiceiurilor, atunci cand oamenii incearca sa consume cel mai mare numar de calorii. In mod normal oamenii au tendinta sa manance alimente bogate in calori in timpul cinei. La baza dietei inversate se afla motto-ul “mancati ca un rege la […]

dietaDieta inversata este un alt plan de pierdere in greutate, care se concentreaza pe schimbarea obiceiurilor, atunci cand oamenii incearca sa consume cel mai mare numar de calorii. In mod normal oamenii au tendinta sa manance alimente bogate in calori in timpul cinei. La baza dietei inversate se afla motto-ul “mancati ca un rege la micul dejun, ca un print la masa de pranz si la cina ca si un cersetor”.

Dieta inversata a devenit populara datorita autorului Trisha Cunningham care in conformitate cu cartea ei, a suferit de pe urma unor diete stricte, neechilibrate. La un moment important din viata ei, a decis sa anuleze tot ceea ce a facut si a dat nastere dietei inversate. Dupa o serie de cercetari si experimente, a declarat ca dieta a ajutat-o sa treaca de la 294 kilograme la 130 de kilograme.

Dieta inversata este de fapt simpla dupa modul in care trebuie urmata. Cei care tin aceasta dieta incearca pur si simplu sa schimbe timpul la care consuma caloriile. Acest lucru este facut pentru a lucra impreuna cu capacitatea de ardere a organismului. Oamenii au un obicei de a manca cea mai mare cantitate la masa de seara. Acest lucru este variabil mai ales in cazul oamenilor care lupta cu kilogramele. Daca in mod normal o persoana consuma mai multe calorii seara, doar inversand ordinea consumului de calorii pe durata zilei va avea un efect asupra pierderii kilogramelor in plus – acest lucru reprezinta dieta inversata.

In dieta inversata, o persoana mananca cina la micul dejun si micul dejuna la cina. Motivul pentru acest lucru este faptul ca organismul arde mai multe calorii in timpul zilei. Noaptea organismul incepe sa incetineasca procesul de ardere a caloriilor. Dupa un program normal, o cina grea va avea ca rezultat calorii stocate in organism in loc de a fi arse, excese ce se transforma in grasime. Mancati mai putin la cina si va ajuta cu siguranta sa nu luati in greutate.

Dieta inversata presupune un mic dejun bogat pentru a da energie organismului tot restul zilei. Masa de pranz trebuie sa fie potrivita pentru a nu da senzatia de foame. Supraalimentarea trebuie evitata, astfel incat sa nu se acumuleze calorii pe parcursul zilei. Cina trebuie sa cuprinda un numar potrivit de calorii pentru ca organismul sa fie capabil sa le arda si nu sa le acumuleze.

In dieta inversata, la fel ca si in orice alta dieta exista si anumite alimente ce trebuie incluse dar si alimente ce trebuie evitate. Ar fi indicat sa va abtineti de la consumul alimentelor bogate in sare si zahar. De asemenea trebuie sa evitati consumul de alcool, cofeina si bauturi carbogazoase. Legumele si fructele trebuie consumate in dieta inversata. Fructele de mare, carnea de pui si curcan sunt de asemenea permise, la fel ca si ouale, carnea rosie si pastele doar daca sunt consumate cu moderatie.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page