Dezvoltare personală, Lifestyle — februarie 16, 2015 at 21:27

Dezvoltare personală?

by

adi“Pai nu sunt îndeajuns de dezvoltat la varsta mea?” 
“Am citit câteva cărţi, interesant, însă e doar pierdere de vreme.”
“Eu trebuie să câştig bani şi să am grijă de familia mea nu să pierd vremea”
“E ceva util însă, nu am timp!”

Dezvoltarea personală este doar o altă “bazaconie” importată de la americani?

Sau este o cale prin care să ai acces la toate resursele disponibile pentru ca să îţi atingi potenţialul?
Oare nu cumva, pentru ca să ai o viaţă mai bună, să câştigi mai mulţi bani ori să ai mai mult timp de calitate, e nevoie să afli cum se fac toate acestea în mod practic?

Pentru că asta înseamnă în esenţă dezvoltarea personală: acţiunile pe care le întreprinzi pentru ca să îţi îmbunătăţeşti cele patru arii importante din viaţa ta: cariera, sănătatea, relaţiile şi partea financiară.
Dezvoltarea personală nu vine de la sine. Sunt necesare investiţii de resurse: timp, bani şi energie.

Nimeni nu se perfecţionează dintr-o întâmplare.
Îmi aduc aminte cum timiditatea şi neîncrederea în forţele proprii mă împiedicau să comunic într-un mod plăcut şi eficient cu oamenii cu care interacţionam, situaţie care mă frustra foarte mult.
Primii paşi în direcţia îmbunătăţirii comunicării cu cei din jur au fost în sensul acumulării de informaţii despre folosirea adecvată a limbajului (verbal, nonverbal şi paraverbal). Însă, pe drumul dezvoltării personale am păşit abia după ce am avut curajul să aplic, în mod conştient şi consecvent, informaţiile pe care le-am dobândit.
Iar abia după ce am început să particip la conferinţe şi workshop-uri practice, gândurile mele au devenit mai clare.

adi 2Ulterior, cu sprijinul mentorilor spirituali ANDY Szekely şi ZOIA Zărnescu, precum şi al prietenilor din comunitatea “Bootcamp University”, acţiunile mele în domeniul dezvoltării personale au devenit precise şi cu rezultate palpabile.
Ceea ce am exemplificat mai sus arată că dezvoltarea personală nu este un eveniment ci este o practică, moment de moment.

Este o sumă de intenţii de creştere, puse în acţiune în mod constant şi planificat.

“Păi e prea greu”. “Durează prea mult”. “Am să încerc dar nu este acum momentul potrivit”.

Când aveţi astfel de gânduri, atunci când vi se pare interesant ceea ce aflaţi despre dezvoltare personală, întrebaţi-vă dacă nu sunt doar scuze prin care vă exprimaţi de fapt FRICA: frica de a fi ceea ce vă doriţi cu adevărat să fiţi, frica de a fi tot atât de buni pe cât visaţi, frica de a vă trăi viaţa aşa cum vreţi.

Cântăreţul Bruce Sprigsteen spunea “Vine un moment când trebuie să încetezi să mai aştepţi să fii individul care vrei să fii şi chiar să începi să fii acel individ”

Mult timp am crezut că, pentru a obţine prosperitate şi o viaţă împlinită, trebuia să mă nasc sub o stea norocoasă şi să fiu hărăzit pentru asta.

Din fericire, demersurile mele pe linia dezvoltării personale m-au făcut să îmi dau seama că mă sabotam de unul singur şi că, într-un mod foarte perfid, îmi negam dreptul de a fi aşa cum îmi doresc.

Nu norocul este cel care te face să îţi atingi aspiraţiile, ci modul în care acţiunile tale sunt armonizate cu ceea ce gândești şi ceea ce simţi.

Acum, conştientizez că fiecare acţiune mă clădeşte şi mă defineşte ca om, aşa cum doresc să fiu.

Dragă cititorule, te provoc să te întrebi la ce nivel eşti acum, unde vrei sa ajungi, cu ce resurse şi, mai ales, când te apuci de treabă.

Fără scuze!

adi 1

ADRIAN Ulmeanu 

 consilier pentru dezvoltare personală şi este abilitat să te însoțească în demersurile tale pentru ca tu să ai o viaţa personală şi profesională de succes

  www.consilierultau.eu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page