Dezvoltare personală, Horoscop — ianuarie 22, 2015 at 22:58

Dezvolta-ți inteligența emoțională

by

Toata lumea stie ce inseamna sa fii inteligent. In cateva cuvinte, este capacitatea de a face conexiuni intre informatiile inmagazinate in memorie, de a le ordona eficient.

 Inteligenta emotionala este cea care te face sa stii cum sa-ti gestionezi emotiile si cum sa comunici eficient cu ceilalti, in asa fel incat sa-ti indeplinesti scopurile. Evident, este important si sa fii inteligent ca sa ai succes, asta te va ajuta sa-ti identifici aceste scopuri.

int

Bineinteles, pentru ca sa ai succes, trebuie mai intai sa-ti fie foarte clar scopul. Si aici, trebuie sa recunoastem ca majoritatea dintre noi actionam sub impulsul emotiilor, si abia cand lucrurile nu se termina cum am fi dorit, incepem sa ne intrebam – uneori nici atunci – ce scop am avut

Inteligența emoțională este extrem de importantă în formarea, dezvoltarea, întreținerea și consolidarea unor relații personale apropiate.

Spre deosebire de IQ, care nu se modifică semnificativ pe parcursul vieții, inteligența emoțională (EQ-ul, Emotional Quotient) poate evolua și crește odată cu dorința noastră de a ne dezvolta.

E posibil ca niciun alt aspect al inteligenței emoționale să nu fie mai important decât acesta: capacitatea de a-ți gestiona eficient emoțiile negative astfel încât să nu te copleșească și să nu-ți întunece judecata.

cf

Toți suntem, la un moment dat în viața noastră, stresați. Felul în care gestionăm aceste momente stresante face diferența între a fi asertivi, stăpâni pe situație și încrezători, sau reactivi, mereu în căutare de soluții pentru problemele apărute. Când ești sub presiune, cel mai important este să-ți păstrezi calmul…

Există momente în viață când este nevoie să trasăm anumite limite, astfel încât ceilalți să știe clar unde ne situăm. Este vorba despre dreptul de a nu fi de acord cu anumite lucruri, de a spune “nu” fără să te simți vinovat, de a-ți stabili anumite priorități, de a te proteja.

Viața nu este întotdeauna ușoară, știm cu toții.

Modul cum ne raportăm la anumite situații, felul în care gândim, simțim și acționăm față de provocările de zi cu zi este cel care face diferența între optimism și frustrare, victorie și înfrângere.

Abilitatea de a exprima cele mai intime emoții celor apropiați este esențială în dezvoltarea și menținerea unor relații personale de calitate. Este vorba despre împărtășirea sentimentelor tale unei persoane cu care ai o relație apropiată și capacitatea de a răspunde cu căldură atunci când cealaltă persoană îți împărtășește propriile sentimente.

Beneficiile Inteligentei Emotionale

* Performante marite

* Motivatie imbunatatita

* Inovatie sporita

* Incredere

* Leadership si management eficient

* Munca in echipa excelenta

Cuvintele și gesturile pot fi extrem de diferite, dar transmițând, în esență, aceleași lucruri: “îmi pasă de tine” sau “ești important în viața mea”.

                                                                                           SUCCEScom

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page