De pe la noi, Editoriale — mai 27, 2013 at 19:19

Dezordine și neglijență în spațiul public

by

Lucrările la iluminatul public un haos pentru călărășeni

IMG_6452De la un an de la instalarea unui nou primar, schimbările în orașul nostru  se pot observa cu ochiul liber. După tăierea copacilor de pe strada București, de vreo săptămână încoace și-au făcut apariția, niște domni care lucreză de zor la iluminatul stradal. Recunoscuți foarte ușor după costumațiile  reflectorizante și zgomotul asurzitor pe care îl produc… domnii de la Flash Group, firma care și-a luat angajamentul pentru aceste lucrări, fac numai stricăciuni… Apreciem preocuparea  din partea primăriei pentru modernizarea iluminatului public, dar numai că firmele care execută lucrările au uitat un lucru destul de important: să respecte obligaţia legală şi în acelaşi timp de bun simţ – dovadă a grijii şi respectului faţă de cetăţeni-  readucerea la starea inițială a spațiilor verzi, a trotuarelor şi a tot ceea ce este afectat prin lucrări.

IMG_6494

Trotuare și scuaruri  stricate, dezordine și neglijență în spațiul public

În urma lucrărilor executate ar trebui să se observe schimbările pozitive, sau măcar o mai bună gospodărire și îngrijire.

În zona Volna, vis-a-vis de A.N.A.F, la intrarea pe strada Flacăra, șoseaua arată de parcă ar fi fost după război…  șanțurile, rămase ca amintire, au fost umplute cu pietriș și nisip, astfel încât toată intersecția s-a umplut de aceste deşeuri de materiale… consecinţa: toţi șoferii care trec prin această zonă  au de suferit.

Luând la pas strada București, în zona 5 Călărași, pavele și mormanele de pământ lăsate în urma lucrărilor… așteaptă probabil ziua în care vor fi ridicate de pe spațiile verzi. În unele locuri unde s-au executat lucrări, ce-i drept pavelele au fost puse la loc, dar…  exact ca un puzzle, bucată cu bucată au început a se surpa… dovadă fiind porțiunea dinaintea trecerii de pietoni de la 5 călărași colț cu Liceul Agricol. Cert este că în urma lucrărilor executate spațiile afectate nu sunt aduse la starea inițială.

IMG_6463

Spațiile verzi au și ele de suferit

Cum unele săpături se desfășoară inclusiv pe spațiul verde, firma în cauză, la terminarea lucrării ar trebui să-l refacă până la cel mai mic detaliu, numai că lucrul acesta nu se respectă… se pot vedea doar şanţuri, mormane de pietriș și nisip care “înfloresc” de la o zi la alta, bulversând de-a dreptul cetățenii…  spațiile verzi… care spații verzi?… peste tot ceea ce se numea odată zonă verde, acum este dominant  pietrișul… probabil, iarba va răsări printre pietre sau… nu.

IMG_6454

Salutăm noile schimbări apărute la nivelul orașului, dar în urma acestor lucrări primăria ar trebui  să vină să verifice cum arată spatiul public, să aplice niște amenzi și să oblige firmele ce efectuează lucrări în spațiul public să readucă spațiile afectate la starea inițială… Așa cum a promis primarul Drăgulin în campania electorală. Deocamdată, singurii care au de suferit…  suntem noi, cetățenii…

Flash Group refaceți spațiile afectate!… Primăria Călărași aveți grijă de confortul urban al Călărășenilor!

[wzslider autoplay=”true”]

Prof.Aurelian Mihai

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page