Lifestyle, Sănătate — septembrie 23, 2013 at 18:00

Detoxifierea si purificarea periodica regulata sunt esentiale pentru sanatate in lumea moderna

by

purificareViata in secolul 21 este plina de stres si toxicitate a mediului. Avem peste 80 000 de chimicale toxice in mediul inconjurator cu care interactionam regulat. Un stil de viata implicand strategii zilnice de detoxifiere si perioade regulate de purificare este esential pentru sanatate in lumea moderna.

Cercetatorii estimeaza prin studii variate ca persoana obisnuita care traieste azi poarta un minimum de 700 de toxine cunoscute in sange, piele, tesuturile grase, cerebrale, in ficat, sistemul digestiv si alte sisteme si organe. Unii dintre agentii contaminanti majori se gasesc in agentii de curatare a casei, produsele de igiena personala, de ingrijire a gazonului, alimente, apa si alte bauturi, ca si in aerul pe care il respiram.

Povara corpului

Corpul in fiecare zi face tot ce poate pentru a lega si elimina aceste chimicale. Organele majore de eliminare sunt colonul, pielea, rinichii si plamanii. Aceste organe ar trebui detoxifiere3sa treaca printr-un proces de detoxificare zilnica. Daca acest lucru nu se intampla, deseurile si toxinele se acumuleaza in celule si tesuturile corpului. Acest proces toxic de bioacumulare cauzeaza inflamatii si vatamari care duc la boli cronice si o activitate anormala a creierului si sistemului nervos.

Sistemul digestiv, cel al energiei cinetice si cel imunitar concureaza pentru energie. Cand mancam de-a lungul zilei, acest lucru atrage mai multa energie catre sistemul nostru digestiv si de la sistemul nostru imunitar. Acesta este cazul, in special daca noi consumam alimente cu energie scazuta precum zaharurile, cerealele si alte alimente procesate.

Alimentele cu energie scazuta si toxinele din mediu cauzeaza un blocaj in sistemul digestiv si in organele de eliminare. Acest blocaj creeaza un mediu in care se dezvolta parazitii. Parazitii excreteaza mai multe substante toxice care afecteaza functia limfatica, oxigenarea celulara si imunitatea.

Scopul purificarii (curatirii)

Scopul unui program de purificare este de a curati impuritatile si a optimiza functionarea. Purificarea ofera organelor interne supraincarcate timp pentru odihna si reabilitare fiziologica. Acest lucru elibereaza energia pentru amplificarea proceselor de vindecare. De asemenea, mai permite corpului sa utilizeze enzime pentru curatarea de paraziti si pentru eliminarea dezvoltarii anormale a celulelor.

In timpul perioadei de purificare, majoritatea oamenilor vor simti o miriada de experiente diferite. Multi se simt obositi si slabi pentru primele doua zile, si apoi adesea se simt limpeziti si plini de pace din a treia zi. Unii oameni remarca faptul ca se simt cel mai bine in timpul purificarii, iar altii care trec prin purificare se simt oribil.

Rezultatele majore pe care oamenii le experimenteaza in timpul perioadei de detoxifiere sau dupa aceea includ:

– Pierderea greutatii excesive si imunitate imbunatatita si plina de energie

– O piele si un par mai bun impreuna cu reducerea durerii si un somn mai odihnitor

– Claritate mentala, o mai buna digestie si o sanatate imbunatatita

Strategiile de detoxifiere zilnica includ o dieta anti-inflamatorie cu un continut scazut de zahar si amidon. Acest stil de viata este plin de alimente fermentate, superalimente bogate in antioxidanti si plante. Majoritatea caloriilor ar trebui sa provina din grasimi bune precum cocos si avocado si proteine curate din seminte si nuci. Ciclurile de post intermitent cu ingerarea de lichide de calitate pentru perioade de 12-18 ore zilnic sunt extrem de binefacatoare pentru eliminarea majoritatii toxinelor consumate in acea zi.

Perioade regulate de purificare in care alimentele solide sunt eliminate pentru 24-72 de ore sunt puternic recomandate. Postul cu apa nu este recomandat pentru incepatori, intrucat poate duce la deficiente majore de electroliti care creeaza haos in corp. O purificare adecvata ar trebui sprijinita prin bauturi fermentate care furnizeaza potasiu, enzime, acizi organici si vitaminele B ca resurse pentru canalele de eliminare.

Este de asemenea avantajos sa se foloseasca uleiul de cocos in timpul perioadelor de purificare. Uleiul de cocos alimenteaza sistemul imunitar si ajuta la furnizarea de trigliceride cu lant molecular mediu care distrug microorganismele parazitice. De asemenea mai ajuta la oferirea de energie curata pentru creier si reduce inflamatiile. Puteti citi mai multe despre uleiul de cocos in alimentul : Nuca de cocos unul dintre cele mai mari daruri ale planetei

Sursele pentru acest articol includ:
http://www.theconversation.tv
http://www.naturalnews.com
http://woodbury-middlebury.patch.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page