Comunicate de presă, Ultimile Știri — aprilie 18, 2017 at 13:44

Destinaţiile premiate cu Trofeul FIJET “Mărul de Aur” vor beneficia de o promovare extinsă

by

Primăria Municipiului Târgu Jiu a lansat ideea constituirii unei asociaţii a oraşelor care au primit, de-a lungul timpului, trofeul “Mărul de Aur” din partea Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism, FIJET World. Primarul municipiului, Aurel Popescu, a făcut această propunere cu ocazia unei dezbateri care a fost organizată în Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu şi care a avut ca scop identificarea unor modalităţi de promovare a oraşului de pe Jiu. În anul 2014, municipiul Târgu Jiu a primit trofeul “Mărul de Aur”, în calitate de “Destinatie Turistică şi Culturală Unicat”, datorită operelor în aer liber ale celebrului sculptor Constantin Brâncuşi.

Dezbaterea de la Targu JiuÎn cursul dezbaterii, jurnalişti de turism, membri ai Clubului Presei de Turism FIJET România şi ai unor organizaţii FIJET din Bulgaria, Croaţia, Serbia, Slovacia şi Spania, au prezentat modalităţi prin care sunt promovate destinaţii care au primit sau urmează să primească “Mărul de Aur”, considerat  echivalentul trofeului Oscar în cinematografie. A fost evidentiată şi ideea atragerii de turişti străini de pe navele de croazieră, în condiţiile amenajării unui port turistic la Drobeta Turnu Severin.

Delegatia FIJET la Hobita

De asemenea, preşedintele Clubului Presei de Turism FIJET România, Ştefan Baciu, a anunţat că FIJET World intenţionează să realizeze un album în limba engleză, “The Golden Book of the Golden Apples”, în care să fie prezentate toate destinaţiile care au primit din partea Federatiei Internationale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism, începând din anul 1971, trofeul “Mărul de Aur”. România deţine 5 “Mere de Aur”, primul acordat în 1974 mănăstirilor cu picturi murale din Bucovina, alte trei în 2009 pentru Delta Dunării, Mărginimea Sibiului şi compania aviatică Blue Air şi, cel mai recent, în 2014, municipiului Târgu Jiu.

O delegaţie alcătuită din jurnalişti de turism din Bulgaria, Croaţia, Serbia, Slovacia şi Spania şi jurnalişti din România, toţi membri FIJET World, s-a aflat, la începutul acestei săptămâni, în judeţul Gorj, într-o vizită realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, a Consiliului Judeţean Gorj, a Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului “Acasă la Brâncuşi” şi al Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page