Editoriale — iunie 23, 2014 at 18:03

Descoperind cheia

by

10419753_783932644964544_1118192593_n
A gândi logic, deloc nu înseamnă a fi mintios. Logica în multe lucruri chiar e dăunătoare. E mult mai important să simţi decât să ÎNŢELEGI. Inteligenţa nu înseamnă multe cărţi citite. Inteligent poate fi considerat omul capabil să simtă durerea altuia, dar nu neapărat eul care poartă cravată sau a citit o mie de cărţi. Pur şi simplu, consider că noi, oamenii, avem obişnuinţa să legendarizăm, să mitologizăm lucrurile. Mai simplu vorbind, să ne astupăm ochii, urechile şi cu o încăpăţânare inexplicabilă să „desenăm şi colorăm” lucrurile din jurul nostru, pentru a le da cu totul o altfel nuanţă decât au într-adevăr. Şi asta ne aruncă în epoca de piatră şi ne ascundem sub poala mamei, a religiei, a şcolii, a necunoaşterii – toate, în fond, cu rădăcinile în acelaşi lucru: PROSTIA! Şi atâta timp cât avem capacitatea să ţinem ochii larg deschişi, iar noi ca nişte ţapi proşti îi ţinem larg închişi şi ne autoconvingem că negrul e alb, involuntar, trecem pe lângă viaţă.
Trebuie să avem curajul să recunoaştem lucrurile exact aşa cum sunt şi să nu ne compunem legende de bună-creştere şi cumsecădenie, de atâtea ori false, pentru a ne ascunde sub umbrela asta de mironosiţi pubere, cu creierul sau stricat sau absolut lipsă…
În acestă ordine de idei, este neapărat să determini NORMALITATEA. Manierele de bună-creştere trebuie să le cultivăm în noi şi pe cât e posibil să le şi punem în aplicare. Să nu fim orbi şi să nu vedem cum sunt lucrurile, din FRICĂ. Din frică, să nu ştim ce să facem cu adevărul.

Banari Adriana

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page