Editoriale — iunie 15, 2016 at 13:49

Deputatul Vasile liuță,puterea ,speranța și viitorul PNL Călărași

by

Vasile-Iliuta (1)

PNL Călărași s-a detașat net de PSD  în alegerile locale de anul acesta. A obținut mai mult decât oricând: 17 consilieri județeni și posibilitatea celor trei funcții din executiv președinte și cei doi vicepreședinți.  Asta se datorează în primul rând primarilor,lui Daniel Drăgulin care a făcut diferența la Călărași,dar și tuturor primarilor din județ. Se datorează președintelui Răducu Filipescu care a montat și a gândit strategic aceste alegeri  dar și deputatului Vasile Iliuță care a  avut o contribuție hotărâtoare,chemat de acasă cum s-ar spune,de către Filipescu la momentul când a simțit că nu se poate fără el,fără Vasile Iliuță. Vasile Iliuţă cel mai vizibil şi cel mai în vogă politician local a răspuns chemării şi rezultatele nu s-au lăsat aşteptate.

Nu ştiu care sunt intesele reale, dar acum anumiţi lideri din PNL joacă o comedia tragic-comică. Sub pretextul competiţie PNL ul bâlbâie desemnarea candidatului pentru funcţia de preşedinte al consiliului judeţean. După mine este o cacealma.Se amestecă merele cu perele.

În aşa zisa competiţie sunt trei candidaţi Marian Dinulescu desemnat iniţial,dar Filipescu a considerat că fără Iliuţă nu se poate şi l-a chemat,Vali Barbu pe ultima sută şi Vasile Iliuţă.

Nu ştiu ce forţe din PNL s-au gândit că după contribuţia importantă, Vasile liuţă trebuie denigrat şi au apărut tot felul de epigoni,contestatari,conturi fantomă pe fb care-şi fac treaba, plătiţi de aşa  zişi lideri din PNL.

L-am susţinut de la început pe Vasile liuţă. Am văzut în el liderul ,puterea,speranţa şi viitorul PNL Călăraşi şi nu numai eu,o mare parte din electorat,primari şi toţi parlamentaii călărăşeni.

Nu vreau să fac o pledoarie pentru Vasile liuţă.Fac  o prezentare comparativă şi sintetică a celor trei candidaţi.

Vasile Iliuţă deputat,membru în comisia de agricultură a camerei deputaţilor,membru al BPN al PLN,de patru ori primar,fermier de succes,iniţiatorul,vizionarul şi autorul celei mai  de succes forme asociative din agricultura călărăşană şi  naţională, a creat multiple forme instituíonale de accesare afondurlor europene. Un liberal prin ceea ce face, în primul rând viaţa sa este indisolubil legată de iniţiativa privată. A câştigat toate bătăliile electorale la care a participat chiar şi împotriva lui Filipescu.

Marian Dinulescu,intreprinzător particular o vreme,fost director la CAS,actual vicepreşedinte la consiliul judeţean.Nu a  câştigat nici o bătălie electorală.

Vali Barbu,director,secretar la biroului judeţean PNL. Nu a câştiga nici o bătălie electorală.

Vasile Iliuţă este un lider născut, cu background profesional şi politic. Marian Dinulescu şi Vali Barbu sunt doi lideri făcuţi de Filipescu.Nu au câştigat politic  nimic singuri.

Şi două întrebări  pentru liberali,dar mai ales pentru primari:

1.Care sunt criteriile obiective după care alegeţi preşedintele consiliului judeţean 2. Care dintre cei trei candidaţi au avut un aport mai însemnat la victoria liberalior?

Nu mie trebuie să-mi răspundeţi . Conştiinţei voastre.

 

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page