Dezvoltare personală, Lifestyle — iunie 8, 2014 at 10:30

Depravarea de dimineaţă… O zi perfectă în viziunea unui psiholog

by

Am mintit perfectiunea nu exista. Dar cautarea ei si efortul de a o crea fac parte din reteta unei zile perfecte de asemeni. Cum recunosti insa ca o zi este perfecta? Una dintre capcanele umanului este ca intotdeauna ne vom dori mai mult, altceva decat avem si vom esua in a fi recunoscatori si aprecia ceea ce am atins deja, moment care cu ceva timp in urma era probabil un deziderat ideal.

perfect day1. O zi perfecta incepe cu a fi atent, cu a fi constient. Aceasta nu este inca o zi din viata ta, ci este o zi speciala. Incearca sa impregnezi cu atentie micile ritualuri ale inceputului de zi. 5-15 minute de meditatie sau reflexie vor da zilei un start linistit. Acorda-ti acest timp pentru a reflecta asupra zilei ce va urma. Fa-ti un mic plan, stabileste-ti scopuri de atins precum si mici placeri care sa te alimenteze cu energie.

2. O zi perfecta este o zi in care iubesti. Nu are importanta daca nu ai un partener. Va veni si acela in viata ta daca esti o persoana care emana forta si echilibru. Poate fi iubire pentru tine insuti, iubire pentru existenta cu paradoxurile si incercarile ei, iubire ca si atitudine generala. Deci iubeste, orice, nu ai nici o scuza sa nu o faci, indiferent de cat de mult ai fost ranit in trecut.

3. O zi perfecta este o zi in care zambesti. Cu sau fara motiv. Nu te mai lua pe tine si pe ceilalti atat de in serios. Exagerezi cu importanta pe care o acorzi parerilor celorlalti precum si starilor tale neplacute. Simtul autoironiei este absolut necesar.

4. O zi perfecta este o zi in care faci ceva ce trebuia sa faci de mult. Sigur ai in mintea ta o lista de bifat cu lucruri de facut pe care le amani de ceva vreme. Fa unul din acele lucruri si in acest fel de eliberezi de o parte din vina pe care o ai fata de tine insuti.

5. O zi perfecta este o zi in care te simti plin de energie, de entuziasm, in care genele tale prometeice te imping la faptuire.Pentru asta ai nevoie de o noapte perfecta, fara excese, decat de pasiune si tandrete.

6. O zi perfecta este o zi in care te simti generos. Pentru asta daruie ceva: un zambet, o acadea, un sfat, o imbratisare. A darui este actiunea cea mai buna care te poate face sa te simti bogat.

perfect day17. O zi perfecta  este o zi in care iti place de tine, indiferent de cum arati, de statut sau de cariera. Trebuie sa iti recunosti calitatile si realizarile, indiferent cat de minuscule par atunci cand te compari cu altii. Intr-o zi perfecta oricum nu te compari cu altii, ci doar cu ceea ce poti tu deveni.

8. O zi perfecta este o zi in care faci ceva pentru evolutia ta – fie ca te duci la fitness, ca citesti cateva pagini sau inveti ceva nou, orice faci pentru dezvoltarea ta este extrem de pozitiv.

9. O zi perfecta implica si putina adrenalina. Fie ca vine din flirt, din planificarea unei surprize pentru partener, din a face ceva indraznet, savoarea intensitatii este cea care iti da sentimentul de viu si de pasiune.

10. O zi perfecta este o zi in care simti ca e sarbatoare. Nu stiu pentru ce, pentru nimic sau pentru tot. O zi in care te opresti din goana dupa fericire si decizi ca aici si acum e un moment la fel de bun pentru a trai o stare intensa de bucurie si implinire.

11. O zi perfecta este o zi in care impartasesti bucuriile sau tristetile tale. Cu cineva foarte apropiat, cu jurnalul tau sau cu divinitatea ta preferata. Este o zi in care traiesti o stare de comuniune, de unitate, fie cu o persoana, fie cu o activitate, fie cu spiritualitatea. Este o zi in care nu te mai simti separat si izolat, ci te simti parte importanta si vibranta a existentei.

Sursa: artdevivre.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page