Mâncare şi Băutură — iunie 2, 2013 at 15:04

Delicioasele sushi,o experiența culinară plină de savoare și rafinament!

by

sushiȘtim cu toții că în orașele metropolă, precum Londra și Paris, lumea e înnebunită după sushi. Doar patru ingrediente fundamentale: orez, alge, un strop de wasabi și pește; pește crud, de toate felurile posibile, de toate culorile, de la somon la caracatiță…

Delicioasele  de sushi,o experiența culinară plină de savoare și rafinament!

Aici avem de-a face cu tradiția și calitatea materiilor prime. Sushi îți încântă văzul: este o artă, un element culinar rafinat, pregătit cu grijă și plăcere estetică, ca o mică sculptură, unică.

Sushi este o  mâncare exotică și rafinată, al cărei principal ingredient este orezul acrit cu oțet și combinat cu diverse alte ingrediente, cel mai adesea peste crud.

sushi 6  Varietatea acestui fel de mâncare este impresionantă: rulouri înfăşurate în foi de alge marine presate, bucăţi mici de orez frământate de mână şi servite cu peşte crud sau icre, bucăţi de peşte crud presărate peste o farfurie cu orez. Există şi variante de sushi în care în loc de orez se foloseşte tofu.

sushi 2
Ingredientele pentru sushi alcătuiesc o simfonie de arome și un curcubeu de culori. Orezul folosit pentru sushi este din varietatea japoneză, cu bobul scurt. Orezul fiert se amestecă cu oţet de orez, zahăr și sare. Este răcit la temperatura camerei înainte de a fi folosit la prepararea sushi-ului.

Nori este numele japonez al foilor de alge marine uscate şi presate, folosite la prepararea rulourilor de sushi.
sushi 3 Peştele folosit pentru prepararea sushi-ului trebuie să fie proaspăt şi de o foarte bună calitate. Aspectul, mirosul şi consistența cărnii sunt principalele criterii folosite la alegerea peştelui pentru sushi. Se foloseşte doar peşte oceanic: tonul, macroul, somonul şi țiparul de mare. Icrele de peşte sunt şi ele folosite la prepararea sushi-ului.

Ca şi alternativă la peşte, alte ingrediente pot fi: caracatiţă, sepie, creveții, scoicile şi carnea de crab.

sushi 4
Shōyu (sosul de soia), wasabi, gari (radacină de ghimbir murată), o-cha (ceai verde) sunt nelipsite în restaurantele japoneze care servesc sushi.

Sushi-ul se consumă folosind beţe sau mâinile. Este recomandat să se consume la început porţiile cu gust mai puţin intens şi se continuă treptat cu cele cu gust mai dominant. De regulă carnea albă de peşte se serveşte la început şi se continuă cu fructele de mare şi carnea de ton şi somon (carne roşie). Bucaţile de sushi se înmoaie în sosul de soia şi se servesc cu wasabi şi ghimbir mur

Sushi este o experiență culinară aproape mistică a descoperirii orientului, ce nu trebuie ratată. Rafinament și savoare…

Nelu Balașa

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page