Clubul de Excelenţă — iunie 11, 2013 at 20:59

DEFTU IRINA MARINELA: Călătoria mea în Europa…

by

CLUBUL DE EXCELENŢĂ – DEFTU IRINA MARINELA, Clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei”, Călăraşi

DEFTU Irina-Marinela, Calarasi

Unul dintre motivele care m-a impulsionat să particip la acest Concurs Naţional de Eseuri „Uniunea Europeană, un proiect de viitor” a fost, pe lângă marele premiu ce consta într-o excursie la instituţiile Uniunii Europene din Bruxelles, oportunitatea de a afla mai multe informaţii despre care sunt rolurile Uniunii Europene pe continentul european dar şi pe scena mondială, cum funcţionează, ce a reuşit să realizeze până acum în interesul cetăţenilor ei şi care sunt noile provocări cu care se confruntă în prezent.

Diversitatea etnică, lingvistică, politică sau religioasă sunt valori singulare şi impresionante care construiesc într-un mozaic de culturi oameni, oameni capabili să lucreze împreună pentru a îmbunătăţii viaţa locuitorilor ţării lor dar şi pe a acelora din celelalte state membre ale Uniunii Europene şi pentru a construi o lume mai bună. O astfel de călătorie căutam, plină de popasuri în spaţii în care poţi descoperi o mulţime de lucruri interesante.

Graţie acestui concurs, cunoştiinţele mele despre cum funcţionează Uniunea Europeană, la ce serveşte ea şi ce înseamnă Uniunea Europeană  pe scena mondială s-au consolidat. Pe măsură ce continuam călătoria mea în Europa, povestea de succes a unificării continentului, a constituirii Uniunii Europene şi a extinderii relaţiei cu vecinii ei mă fascina pentru că de-a lungul istoriei, Uniunea Europeană a fost asociată cu valori precum pacea, unitatea şi prietenia, contribuind la o Europă mai bună şi la o lume mai bună.

Încheierea acestui concurs nu a însemnat pentru mine şi contenirea interesului meu pentru Europa, pentru oamenii de ştiinţă, inventatori, artişti, pentru oamenii care hotărăsc viitorul nostru.

Profesor îndrumător CARMEN MARICA

Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei”, Călăraşi

DEFTU IRINA-MARINELA, Clasa a XI-a

Concursul Naţional de Eseuri „Uniunea Europeană, un proiect de viitor”, Ediţia I, Cluj

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page