De pe la noi, Editoriale — martie 15, 2016 at 09:25

Declasificarea Spitalului Județean de Urgență  Călărași, este o consecință dezastruoasă a incompetenței manageriale a lui Dan Romulus Șerban și a politicii falimentare a Președintelui CJ  Răducu Filipescu.

by

filipescu serban

Incompetența,nesimțirea și nepăsarea și /s-au deturnarea resurselor de către oamenilor cărora li s-au încredințat  pentru asistență și îngrijire medicală realităţile spitalului judeţean din Călăraşi

a venit vremea decontărilor

Declasificarea Spitalului Județean de Urgență  Călărași, este o consecință dezastruoasă a incompetenței manageriale a lui Dan Romulus Șerban și a politicii falimentare a consiliului județean, a improvizației, arbitrariului și voluntarismului Președintelui CJ  Răducu Filipescu.

Declasificarea înseamnă afectarea imaginii, prestigiului și credibilității instituției. Înseamnă bani mai puțini de la buget, restrângerea numărului și calității serviciilor medicale oferite, angajați concediați și reduceri salariale.

Este un eșec managerial și o deficiență majoră  a politicii în domeniul resurselor umane. Declasificarea înseamnă neîndeplinirea criteriilor de performaţă pentru situarea la un nivel calitativ superior a serviciilor medicale oferite, înseamnă un regres, un pas înapoi.

Oamenii acestor timpuri,cei care conduc orașul și județul,  vor rămâne în istorie pentru acest uriaş monument al neputinţei… Răducu Filipescu, El lider maximo!

După ce au fost băgate sute de miliarde, sume uriașe, în acest spital, o politică dezastruoasă și a bunului plac, președintele C.J. a instaurat   un “management” care a purtat permanent pecetea improvizației şi amatorismului, declasificarea spitalului Călărași este expresia incompetenței și iresponsabilității Preşedintelui Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu. De fiecare  dată când opinia publică observa sincopele  flagrante în managementul  și activitatea spitalului de urgență Călărași, Filipescu prezenta triumfalist o nouă improvizaţie, o nouă diversiune menită să mascheze incompetența şi neputinţa de a rezolva principala problemă a spitalului judeţean, lipsa managementului şi a resurselor umane şi profesionale.

Deciziile arbitrare și lipsa asumării responsabilităţii, lipsa de grijă şi preocupare pentru bunul mers al activităţii au agravat permanent problemele care au devenit insurmontabile ale Spitalului Judeţean de Urgenţă şi consecinţa firească, eşecul întruchipat obiectiv şi de netăgăduit în declasificare.

De mai multe ori managerul Dan Romulus Şerban a clamat neputinţa rezolvării problemelor spitalului şi în primul rând neputinţa rezolvării problemelor de personal şi asigurării cu medici  şi totuşi Răducu Filipescu l-a menţinut in funcţie si l-a plătit.  Nu poţi să vorbeşti de management când nu eşti în stare să-ţi asiguri personalul, oamenii cu care trebuie să faci treabă şi pe care trebuie să-i conduci. Managementul este un non sens dacă nu ai oameni. De mult timp consiliul judeţean plăteşte non sensul la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Toți, sunteți de vină pentru dezastrul din Spitalul Județean Călărași

Nu numai Răducu Filipescu președintele consiliului județean, dar și toți acoliții săi consilierii județeni care i-au permis excesele  și elucubrațiile, toate susținute prin vot.

Răspunzători sunt toți liderii politici din Călărași pentru că nu le-a păsat de starea în care se află Spitalul Județean de Urgență  Călărași.

Nici un lider politic călărășean nu–și asumă răspunderea pentru ce se întâmplă în spitalul județean, mai mult chiar nici un fel de reacţie la realitatea Spitalului  Judeţean de Urgenţă din Călărași, grozăviile care se întâmplă acolo și despre care scriu de aproape doi  ani.  Am arătat faptele, am nominalizat responsabilii.

O voi  face acum din nou acum.

Responsabilitatea primordială  este a medicilor, a personalului și pacienților pentru că au știut ce se petrece acolo și din lașitate nu  au acționat niciodată, nu au făcut cunoscute opiniei publice.

Urmează consiliul de administrație al spitalului: Alina Jipa, Corina Şebe, Paris Cristina, Paraschiva Mureşan, Carmen Şerban, Ilie Mariana, (și cei care au mai fost de-a lungul timpului)

Apoi conducerea executivă: Manager: Persoana juridica S.C. TETRAEDRU MEDICAL CONSULTING SRL, Persoana desemnată: Dr. Romulus Dan Șerban, Director Medical: Dr. Chiru Mariana, Director Financiar-ContabilEc. Dohot Oprisan Nicu, Director de ingrijiriDaniela Iuga, și cei care au mai fost de-a lungul timpului

Urmează Consiliul Județean în totalitate care are răspunderea  politică. Unii sunt tentați să paseze răspunderea numai  Președintelui Consiliului Județean Răducu Filipescu, desigur are răspunderea lui, dar răspunderea politică este în primul rând a consilierilor județeni care din lașitate, din interes sau din pupincurism au aprobat toate hotărările care au dus spitalul în halul în care este..

Răspunderea  politică au toți președinții de partide politice: Răducu Filipescu PNL, Bogdan Georgescu ALDE, Dan Cristodor PSD, Vasile Iliuță PDL, Aurel Niculae președinte UNPR, pentru că au trimis asemenea hal de consilieri în consiliul județean și pentru că sunt preocupați  numai pentru jocurile lor politice… stabilire de candidați și alegeri iar problemele reale…

Răspundere politică are prefectul județului reprezentantul Guvernului în teritoriu, Ministerul Sănătății.

Casa de Sănătate Călărași și Președintele Marian Dinulescu pentru că au decontat servicii de sănătate în așa hal.

Răspunderea politică o au toți parlamentarii acestui județ, absenți la tot ce înseamnă problemele cetățenilor acestui județ.

Răspunderea politică o au Primarul Daniel Drăgulin,Viceprimarii Marius Dulce şi Virgil Dumbravă, consilierii municipali care nu mai prididesc în această perioadă să clameze grija pentru binele cetăţenilor dar nu au luat niciodată poziţie pentru starea de lucruri din Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi

Vinovați sunt si foarte mulţi ziariști care s-au lăsat seduși de conducerile incompetente și criminale ale spitalului de-a lungul timpului.

Dar, cei mai vinovați suntem noi cetățenii că suportăm aceste mizerii…

Nelu Bălașa

Aveti  mai jos link-urile articolelor publicate de Argument de-a lungul timpului și care nu surpinde decât în parte dezastrul din Spitalul Județean Călărași

https://www.argumentpress.ro/pentru-consiliul-de-administratie-al-spitalului-calarasi/

https://www.argumentpress.ro/intrebare-pentru-consiliul-de-administratie-al-spitalului-si-pentru-conducerea-executiva/

https://www.argumentpress.ro/lupii-paznici-la-oi-filipescu-strange-i-de-coaie/

https://www.argumentpress.ro/proba-de-management-performant-la-spitalul-calarasi-exista-asigurare-de-malpraxis-pentru-managementul-neperformant-de-la-spitalul-calarasi/

https://www.argumentpress.ro/loc-de-vizitat-pentru-candidatii-la-europarlamentare-si-pentru-sustinatorii-lor-la-calarasi-spitalul-judetean-si-cladirea-prefecturii/

https://www.argumentpress.ro/un-politruc-la-spitalul-judetean-calarasi/

https://www.argumentpress.ro/spitalul-judetean-risca-blocarea-conturilor/

https://www.argumentpress.ro/valentin-robescu-spitalul-judetean-calarasi-din-rau-in-mai-rau/

https://www.argumentpress.ro/revenim-nepasare-si-indolenta-la-ambulatoriu-de-pe-langa-spitalul-judetean-calarasi/

https://www.argumentpress.ro/golanii-cu-iz-de-alba-neagra-pe-bugetul-spitalului-judetean/

https://www.argumentpress.ro/raducu-filipescu-surprizesurprizepurtator-de-cuvint-al-spitalului-judetean-250-de-milioane-are-salariul-mihai-nistor-directorul-spitalului-judetean-pentru-ce/

https://www.argumentpress.ro/valentin-robescu-conducerea-spitalului-judetean-nu-respecta-legea/

https://www.argumentpress.ro/medicul-gabriela-oprea-responsabilitatea-principala-pentru-buna-functionare-a-spitalului-judetean-revine-proprietarului/

https://www.argumentpress.ro/spitalul-din-evul-mediu-de-la-calarasi-pacientii-si-personalul-sunt-lasi/

https://www.argumentpress.ro/gandire-nesanatoasa-la-spitalul-calarasi/

https://www.argumentpress.ro/pentru-consiliul-de-administratie-al-spitalului-calarasi/

https://www.argumentpress.ro/la-spitalul-calarasi-chelului-tichie-de-margaritar-ii-trebuie/

https://www.argumentpress.ro/de-ce-unii-ziaristi-iau-apararea-directorului-spitalului-din-calarasi/

https://www.argumentpress.ro/in-spitalul-calarasi-am-fost-ca-un-simplu-om-cu-o-durere/

https://www.argumentpress.ro/la-spitalul-calarasi-adevarul-este-undeva-la-mijloc/

https://www.argumentpress.ro/spitalul-judetean-calarasi-paradisul-unor-afaceri/

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page