Cultură şi Educaţie, Educaţie — noiembrie 8, 2013 at 23:09

DEBUTUL PROIECTULUI ECOPROVOCAREA LA SCOALA GIMNAZIALA,,MIRCEA VODA,, CALARASI

by

martor

Vineri, 1 noiembrie’’ s-a desfasurat activitatea extracurriculara inclusa in proiectul Ecoprovocarea,proiect la care participa  școala gimnazială ,,Mircea Vodă”.Echipa de ecoambasadori ai scolii a desfasurat o campanie de constientizare  cu tema ,,Recicleaza, recupereaza, refoloseste’’Beneficiarii directi ai acestei campanii sunt elevii ciclului gimnazial al scolii, iar beneficiarii indirecti familiile acestora si comunitatea locala. Obiectivele campaniei au fost;informarea elevilor  in legatura cu necesitatea colectarii selective a deseurilor,cunoasterea deseurilor ce pot fi reciclate si identificarea tipurilor de containere specializate pentru colectarea selective dupa codul de culori. Mesajele cheie transmise de catre ecoambasadori grupului tinta ,format din elevii claselor V-VIII , prin intermediul pliantelor si posterelor ,au fost:RECICLEAZA,RECUPEREAZA,REFOLOSESTE’’ si ,,INVATATI SA RECICLATI!’’

Rezultatele asteptate in urma desfasurarii acestei campanii sunt :reducerea cantităţii de  deseuri reciclabile aruncate in amestec cu gunoiul menajer precum si  separarea la sursă şi utilizarea sistemului de colectare existent.

Dupa incheierea campaniei de constientizare s-a desfasurat un amplu targ de resurse avand ca tema Halloweenul.Targul de resurse a fost organizat de prof.Sarbu Nicoleta ,coordonatorul echipei de ecoambasadori  .Obiectele expuse de catre copii la targ au fost mai ales jucarii si mici obiecte decorative, dar si dulciuri  .Ele au putut fi ,,achizitionate’’in schimbul peturilor sau dozelor de aluminiu, fiecare obiect avand fixat ,,pretul’’ in functie de dimensiuni.

La targ au  fost prezenti  alaturi de elevii  scolii , domnul directorul prof.Filip Nicolae si   mai multe cadre didactice. De asemenea, invitatia   de participare a fost onorata si de  numerosi  parinti care au sprijinit desfasurarea in bune conditii a acestei activitati. Invitati speciali au fost reprezentantii ViitorPlus,organizatorii proiectului Ecoprovocarea.

Programul artistic a fost sustinut de formatia de dansuri populare de la Palatul Copiilor Calarasi, coordonata de dna prof.Daniela Tudor,corul scolii ,,Mircea Voda’’ coordonat de dna prof Cojan Elena si formatia de dansuri moderne ,,High Dream’’coordonata de  dra .Maria Ganea . Eleva Mares Alina  din  clasa  a V-a A  a interpretat cateva melodii .

Au  avut loc  concursuri de costume tematice si  de dovleci sculptati.  Juriul ,format din cadre didactice, a notat  cele mai  reprezentative costume  si dovlecii cei mai reusit sculptati si le-au premiat cu diplome.

Elevii s-au mobilizat si au adus  pentru reciclat un numar impresionant de materiale reciclabile,acesta fiind de fapt si scopul organizarii targului de resurse.

Activitatea s-a incheiat prin lansarea unor lampioane colorate .

Le uram succes celor de la școala gimnazială ,,Mircea Vodă” pentru a obtine punctaj maxim in competiţiei educaţionale „ecOprovocarea” si activitati extracurriculare cat mai frumoase !

Manolache Ionela

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page