Cultură şi Educaţie, Educaţie — martie 29, 2013 at 00:08

Dear John

by

Dear John -Cea mai frumoasa carte,film si poveste de dragoste si VIATA pe care le-am intalnit pana acum…

Anul trecut am decis sa vad faimosul film “Dear John” ,un  film ce mi se parea banal ca toate celelalte filme siropoase de dragoste,unde finalul este fericit si roz…Insa mi-am dat seama cat de mult m-am inselat inca din primele secunde ale vizionarii filmului.

DEAR JOHN

„Dear John „iti va aduce aminte de perioada demult apusa cand armata era obligatorie si soldatii veneau in permisie pentru iubite. Astfel ca personajul principal, John Tyree (interpretat de Channing Tatum), aflat in permisie, se indragosteste de frumoasa Savannah Curtis (Amanda Seyfried) si cei doi traiesc o frumoasa poveste de dragoste timp de doua saptamani. Dupa aceasta perioada el este nevoit sa plece inapoi in razboi, cei doi tinand legatura doar prin scrisori.

Tin sa precizez ca ideea scrisorilor a fost binevenita. Imi place ideea de a pune accentul pe trecut, atunci cand relatiile la distanta se tineau doar prin intermediul scrisorilor. Inceputul te relaxeaza, dar intreaga poveste de dragoste este presarata cu personaje si evenimente care au rolul de a dinamiza putin povestea si de a o face mai dramatica. Un tata autist, un trecut mai complicat al lui John si o Savannah care are idealuri inalte si un suflet mare sunt ingredientele pe care s-a mizat in realizarea filmului.

„Dear John „te face sa vrei sa simti toate emotiile, rand pe rand, pe care le-au simtit personajele John si Savannah. Si pe care probabil le-am simtit cu totii.. Cei 2 protagonisti sunt atat de frumosi impreuna incat nu ai cum sa nu-ti doresti sa te indragostesti la prima vedere si sa simti acele furnicaturi care nu te vor lasa sa dormi noaptea.

 Ramona Ceausescu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page