Evenimente — mai 11, 2013 at 17:10

De Ziua Europei la BRCT Călărași

by

De Ziua Europei la BRCT Călărași2De Ziua Europei, Secretariatul Tehnic Comun al Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 (PCT Ro-Bg 2007-2013) din cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria (BRCT Călărași) a organizat în aria eligibilă a Programului, respectiv Călărași, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Silistra și Pleven, acțiuni menite să sensibilizeze opinia publică în legătură cu Uniunea Europeană. Fiecare acțiune a fost o îmbinare de activităţi de promovare, distractive şi educative pentru comunitățile din zona de graniță România-Bulgaria.
Pentru a sărbători pacea şi unitatea în Europa, în data de 9 mai instituțiile Uniunii Europene și-au deschids porțile. În același ton și păstrând tradiția, BRCT Călărași a fost gazda unui grup de tineri din Colegiul Economic Călărași, România și din Liceul Profesional de Economie, Administrație și Servicii “Atanas Burov” Silistra, Bulgaria. Tinerii au venit pentru a imprima mottoul Uniunii Europene, „Unitate în diversitate”, în acțiunea programată, acceptând totodată deschiderea spiritului către culturile și tradițiile celor două state. Ziua Europei este o bună ocazie de a reflecta pe marginea realizărilor Uniunii Europene prin programele operaționale finanțate.
Folosim prilejul pentru a promova soluțiile identificate de beneficiarii PCT Ro-Bg 2007-2013 menite să îmbunătăţească viaţa europenilor aflați la Nord și Sud de Dunăre, cu atât mai mult cu cât anul 2013 este Anul European al Cetățenilor, a rezumat Directorul executiv BRCT Călărași, Nicoleta MINCU.

Nelu Bălaşa

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page