De prin lume adunate — iulie 26, 2014 at 13:30

De vizitat: Locuri reale care par a fi desprinse din basme

by

1. Castelul Neuschwanstein, Germania

1Ca un mod de a se refugia şi a se retrage din viaţa publică, Ludovic al 2-lea al Bavariei a construit acest castel extravagant în 1868. La 7 săptămâni după moartea acestuia, structura a fost deschisă către public, iar de atunci a devenit unul dintre cele mai vizitate castele din Europa. Neuschwanstein este de asemenea sursa de inspiraţie pentru castelul “Frumoasei din pădurea adormită” din Disneyland.

2. Peşterile Glowworm, Noua Zeelandă

2Acest punct specific din Pesterile Waitomo este ştiut ca Glowworm Grotto, un loc în care licuricii formează un scenariu de neimaginat pe tavanul si pe pereţii acesteia. Această specie de licurici este găsita exclusiv în Noua Zeelandă.

3. Colmar, Franţa

3Unul dintre cele mai încântătoare oraşe din Franţa, Colmar aminteşte de orăşelul provincial din “Frumoasa şi Bestia”. Pe lângă faptul că este un oraş absolut superb de vizitat, acesta găzduieşte şi “Musée Animé du Jouet et des Petits Trains” (Muzeul jucariilor si trenurilor de exibitie).

4. Peşterile Batu, Malaesia

4Peşterile Batu reprezintă o serie de camere sub dealuri de calcar şi datează de aproximativ 400 de milioane de ani. La baza peşterilor se află o statuie aurită gigantică, de aproximativ 42.672 metri înălţime a Lordului Murugan, zeul hindus al războiului, vctoriei, înţelepciunii şi al dragostei. Vizitatorii pot ajunge la peşteri cu ajutorul a 272 de trepte.

5. Catedrala Saint Basil, Rusia

5Varietatea spectaculoasă de culori vii si arhitectura excentrica o face sa fie un loc ce trebuie neaparat vizitat.

6. Tunelul Wisteria, Japonia

6Acest scenariu ce îţi taie respiraţia poate fi găsit în grădina Kawachi Fuji in Kitakyushu, Japonia. Timpul cel mai potrivit pentru vizitarea acesteia este sfârşitul lunii Aprilie- mijlocul lunii Mai.

7. Paro Taktsang, Bhutan

7Cunoscut ca şi Cuibul Tigrului, Mânăstirea Taktsang Palphug este un loc budist sacru important din munţii Himalaya, plasat pe o parte stâncoasă din Valea Upper Paro.

8. Peştera Cristalelor, Mexic

8Localizata la 298.704 metri sub Deşertul Chihuahua, această peştere gigantică acoperă cele mai mari cristale descoperite pe Pământ, cel mai mare având 11.887 metri si 55 de tone greutate.

9. Angkor Wat, Cambodgia

9Angkor Wat, sau “Oraşul Templelor”, este un centru religios semnificant în Sud-Estul Asiei şi este de multe ori gândit ca fiind un simbol al Cambodgiei.

10. Cascada Angel, Venezuela

10Având de 15 ori înălţimea Cascadei Niagara, Cascada Angel porneşte de pe platoul muntelui numit Auyantepui. Locul a fost numit dupa Jimmy Angel, un aviator american, cunoscut ca fiind prima persoana care a zburat peste cascadă

11. Petra, Iordania

11Cu mai mult de 2.000 de ani în urmă, nabateenii au construit oraşul petra în munţi, acum fiind cea mai vizitată atracţie turistică din Iordania. Petra mai este cunoscută ca Rose City datorită culorii stâncilor din care este format.

12. Formaţiunile Zhangye Danxia, China

12Formaţiunea ca de curcubeu este rezultatul unor stânci nisipoase roşii şi a unor depuneri minerale, aşezate de peste 24 de milioane de ani.

13. Muntele Saint-Michel, Franta

13Localizat în Normandia, Muntele Saint-Michel este cunoscut ca “Minunea Vestului” şi atrage 3 milioane de vizitatori anual.

14. Pamukkale, Turcia

14Pamukkale sau “Castelul din Bumbac” este o locatie naturală din Sud-Vestul Turciei unde se găsesc o serie de ape termale şi terase cu minerale.

15. Viaductul Glenfinnan, Scotia

15Acest viaduct din Scoţia a fost construit în anul 1898. Fanii Harry Potter pot recunoaste structura, aceasta fiind folosită în 3 filme din seria Harry Potter.

16. Ha Long Bay, Vietnam

16Cunoscut ca “Dragonul Bay Descendent”, Ha Long este o zonă protejată de UNESCO şi o destinatie turistică populară din Quảng Ninh, Vietnam. Această minune naturală cuprinde ape turcoaz, calcare carstice şi insule.

17. Sanctuarul Las Lajas, Columbia

17Construit între 1916 şi 1949, impunătoarea basilica este localizată într-un canion în sudul Columbiei. Această structură încântătoare este înconjurată de păduri mistice şi frapante.

18. Marea de Stele din Insula Vaadhoo, Maldive

18Ceea ce pare o oglindă a stelelor de pe cer, fluorescentă din apă este datorită unor microbi marini numiţi fitoplanctoni.

19. Sintra, Portugalia

19Sintra este adesea recunoscut pentru arhitectura sa romantică din secolul 19, precum şi pentru castelele sale. Palatul Naţional Pena este localizat pe o colină deasupra oraşului şi poate fi văzut din Lisabona, într-o zi senină.

20. Aleea Baobabilor, Madagascar

20Această alee a impunătorilor copaci baobab urmează drumul prăfuit din regiunea Menabe a Madagascar-ului şi a devenit una dintre cele mai populare puncte vizitate de turisti.

21. Castelul Peleş, România

21Acest castel neo-renascentist este localizat în Muntii Carpati, fiind construit între 1873 si 1914. Castelul Peles a fost construit la initiativa Regelui Carol I, cu scopul de a-I servi ca resedinţă de vară.

22. Parcul Natural National Zhangjiajie, China

22În vremurile antice, această pădure a fost catalogată ca fiind dificilă şi inaccesibilă, dar de atunci a devenit o destinaţie importanta din Hunan, China.

23. Taj Mahal, India

23Acest mausoleu alb din marmură din Agra, India, este considerat bijuteria artei musulmane şi a fost sursa de inspiraţie a Castelului Sultanului din productia Disney, Aladdin. Taj Mahal-ul a fost construit între anii 1632-1653 de către împăratul Shah Jahan în memoria celei de-a treia sotii.

24. Gardurile Vii Intunecate, Irlanda

24Gardurile Vii Intunecate au fost plantate în secolul 18 de către familia Stuart pentru a impresiona vizitatorii de intrarea casei lor. Drumul se crede a fi bântuit de Grey Lady, care apare la amurg. Pentru show-ul televizat pe HBO, “Game of Thrones” (“Urzeala Tronurilor”), s-au filmat unele secvente aici.

25. Palatul de la Versailles, Franta

25Acest loc regal din Franţa cuprinde 2.300 de camera, 67 de scari si 5.210 piese de mobilier. Palatul este faimos pentru holul de oglinzi şi pentru grădini, la care s-a lucrat 40 de ani.

26. Valea Campurilor de Lalele Skagit, Statele Unite

26Localizate în statul Washington, câmpurile sunt vizitate de sute de mii de oameni care vin aici între 1-30 aprilie, pentru a admira aceste minunate flori.

Sursa: buzzfeed.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page