Anunţuri, Ultimile Știri — aprilie 23, 2013 at 23:10

De pe un pat de spital, Ionuţ Florinel are nevoie urgentă de ajutorul nostru

by

Ionut FlorinelIonuţ Florinel Gorenciuc este din Călăraşi şi are 7 ani şi 2 luni. Ar fi trebuit să se pregătească zilele acestea, pentru a fi alături de colegii lui din Clasa I-a A de la Colegiul Economic Călăraşi. Numai că, acest lucru nu va mai fi posibil deoarece o soartă crudă a decis ca, în loc să-şi petreacă timpul studiind sau jucându-se alături de prietenii lui, Ionuţ să stea într-un pat de spital. Micuţul de numai 7 ani este foarte bolnav şi nevoit să suporte tratamentul şi investigaţiile medicale ce i se fac în acest moment de medicii specialişti din cadrul Institutului Fundeni. Mai tragic este că Ionuţ Florinel Gorenciuc are nevoie de investigaţii medicale destul de costisitoare pentru familia lui. Tocmai de aceea, micuţul are nevoie în aceste clipe de sprijinul nostru, al tuturor celor pe care suferinţa unui copilaş i-a impresionat şi le-a înduioşat sufletul. Cu toţii ar trebui să-i întindem o mână de ajutor lui Ionuţ, pentru că doar aşa micuţul elev de clasa I va putea să meargă din nou la şcoală şi să se bucure de copilărie, alături de colegii lui.

Familia ne-a relatat că totul a debutat într-o dimineaţă de luni 19 noiembrie 2012 atunci când, în loc să meargă la şcoală, Ionuţ a trebuit să se îndrepte către Camera de gardă a Spitalului Judeţean Călăraşi. Micuţul avea o hemoragie nazală ce nu putea fi oprită nicicum. “După tura de spital prin secţiile UPU, ORL, Pediatrie şi după un set de analize de sânge, mama copilului află cu stupoare că a fost chemată salvarea prin apelul de urgenţa 112 pentru ca fiul ei va pleca de urgenţă la Bucureşti la Institulul Fundeni unde , în urma unor analize amănunţite, medicii se vor putea pronunţa. Diagnosticul şi totodată, gravitatea acestuia, a venit ca un traznet pentru familia lui Ionuţ: APLAZIE MEDULARĂ IDIOPATICĂ. De la data când a fost diagnosticat şi până în prezent se află internat la Institulul Clinic Fundeni – Secţia Pediatrie Oncologică unde Ionuţ trebuie să urmeze terapii, transfuzii zilnice şi administrarea de imunosupresoare cu ciclosporină”, ne-a spus, cu ochii în lacrimi şi foarte îngrijorată de situaţia în care se află nepotul ei, mătuşa micuţului Ionuţ. “Strigă de acolo, de pe patul din spital că îi este dor de casa!!! Dar, nimeni nu ştie când acest lucru va fi posibil. Familia aşteaptă zilnic, după analize, un răspuns ceva mai optimist din partea medicilor şi o dată sigură în care să ştim măcar că poate reveni acasa…”, ne mai spune mătuşa lui Ionuţ.

Ionuţ Florinel Gerenciuc a fost diagnosticat cu aplazie medulară idopatică, formă severă.

Verdictul medicilor de la Fundeni: se impune transplant de celule stem hematopoietice. La o clinică din străinătate. Eventual în Italia,  Austria, sau în Germania.

Transplantul de celule stem este soluţia cu cele mai mari şanse (70% – 90%) pentru dreptul la viaţă al copilului.

Blestem: operaţia costă udeva între 100.000 – 150.000 de euro. Sumă de care familia lui Ionuţ nu beneficiază.

Dacă v-a impresionat cazul lui Ionuţ Florinel Gorenciuc şi doriţi să-l ajutaţi pentru ca sprijinul acordat de noi toţi să-i mai dea o şansă la viaţă puteţi face acest lucru donând orice sumă în contul:

Cont IBAN:  RO37BTRL04401201826158XX deschis la BANCA TRANSILVANIA  deschis pe numele GORENCIUC DANIELA ELENA – mama lui Ionuţ Florinel.

Miercuri 24 și joi 25 aprilie vor avea loc în sala Polivalentă de la Călărași mai multe partide de handbal caritabile. Fondurile strânse vor ajunge la Ionuț Florinel Gorenciuc un băiețel diagnosticat cu APLAZIE MEDULARĂ IDIOPATICĂ.

Ionut Florinel

 

Articol preluat din ziarul Ediţia.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page