Ani de liceu, Cultură şi Educaţie — decembrie 6, 2016 at 22:40

”De la Suflet la Suflet”: Elevii Colegiul Național ”Barbu Știrbei” au adus bucurie copiilor aflați în suferință, în spital

by

Așa cum bine știți Sfântul Nicolae este cunoscut ca protector al celor acuzaţi pe nedrept, al comercianţilor, călătorilor, fetelor nemăritate, mireselor şi, în special, al copiilor. Sfântul Nicolae  îşi face timp să asculte dorinţele fiecărui copil în parte şi vine pe la ferestre și la uși să pună în cizmuliţe diferite daruri. Sub nici o formă nu îi uită pe copiii aflați în suferință, în spitale și îşi păstrează obiceiul cel bun de a aduce bucurie şi multă lumină în sufletele acestora.

colegiul-barbu-stirbeiMoș Nicolae nu i-a uitat nici în acest an pe copiii care din pricina unor probleme de sănătate, au ajuns să fie internați la Secția de Pediatrie și Chirurgie a Spitalul Județean Călărași, care au primit cadouri prin intermediul elevilor de la Colegiul Național Barbu Știrbei din Călărași, transformați în ajutoare de nădejde ale Moșului.

colegiul-barbu-stirbei4Micuții internați la secțiile de Pediatrie și Chirurgie au avut parte de surprize frumoase în minunata dimineață de Moș Nicolae, când au fost invitați jos, la parter, la locul special amenajat pentru ei. Aici l-au întâlnit pe Moș Nicolae și ajutoarele acestuia care le-au dăruit câteva momente de neuitat.

colegiul-barbu-stirbei5Este demnă de lăudat acțiunea ”De la Suflet, la Suflet” a elevilor de la Colegiul Național Barbu Știrbei, care s-au mobilizat și au strâns daruri pentru a le oferi micuților internați în spital. Trebuie menționat faptul că acești elevi au desfășurat o muncă de voluntariat și au adus de acasă sau au cumpărat din banii lor cadouri pentru copiii aflați în nevoie.

colegiul-barbu-stirbei11Gestul acestora a avut efect și preț de câteva clipe, parcă durerea a dispărut de pe chipurile copiilor, lăsând bucuria să le inunde chipurile.

Aurelia Drumea

[wzslider autoplay=”true”

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page