Anunţuri, Ultimile Știri — ianuarie 26, 2014 at 13:07

De la ora 15 Cod Roşu! Terminaţi cu isteria este iarnă în România!

by

Premieră! Nu s-au îndeplinit niciodată în România până acum condiţiile cumulative pentru instituirea acestei stări. Asta nu înseamnă că vine sfârşitul lumii.

cod rosu

În 2012, au fost viscole mai puternice decât ceea ce va urma începând cu ora 15,00. Este o avertizare, care din punct de vedere tehnic ar trebui să pregătească oamenii şi autorităţile pentru intervenţii normale şi fireşti în condiţii de iarnă.

Să nu uităm! Este iarnă în România! Terminaţi cu isteria! De mii de ani, se întâmplă acest lucru. Este ceva firesc.

Neputincioşilor, deschideţi şcolile şi deszăpeziţi drumurile! Lăsaţi televizoarele în pace, nu mai umpleţi ecranele cu neputinţa voastră!

Conform meteorologilor, Codul roşu de ninsoare se instaurează în momentul în care stratul de zăpadă depăşeşte jumătate de metru în mai puţin de 24 de ore. Totodată, în codul roşu ninsorile sunt asociate cu viscol puternic. Codul roşu este emis atunci când sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate foarte mare.

“Nu este viscolul care se anunţă înspăimântător, că n-a mai fost niciodată, dar e foarte lung. Şi atunci nu excludem posibilitatea ca, în cazul în care se vor depăşi 50 cm, să apară şi coduri roşii, nowcasting în prima fază”, a declarat directorul ANM, Ion Sandu.

Meteorologii au emis, deocamdată, cod portocaliu şi cod galben de ninsoare pentru mai mult de jumătate din ţară.

Nelu Bălaşa

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page