Dezvoltare durabilă, Responsabilitate socială — noiembrie 19, 2014 at 11:56

De la 1 decembrie 2014 se vor mări sumele alocate copiilor din instituţiile publice de asistenţă socială privind cheltuielile minime

by

În data de 20 octombrie 2014, în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 129 alin. (5)—(7) din Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările si completările ulterioare, s-a adoptat HG 1419, pentru stabilirea limitelor minime de cheltuieli aferente privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Începând cu data de 1 decembrie 2014 se abrogă punctele A si B din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 421/2008 privind stabilirea nivelului minim al alocaţiei zilnice de hrană pentru consumurile colective din instituţiile publice de asistenţă socială.

copii institutionalizatiPrin această hotărâre s-au mărit sumele privind cuantumul limitelor minime de cheltuieli aferente drepturilor la îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucării, transport, materiale cultural-sportive, precum si sumele de bani pentru nevoi personale si cuantumul alocaţiei de hrană, pentru copiii si tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială intr-un serviciu public de tip rezidenţial si pentru mamele protejate în centre maternale, precum si cuantumul alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciiIe de zi publice, după cum urmează:

Anexa-Limite-minime-cheltuieli

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page