IMM şi Afaceri — mai 6, 2015 at 10:48

DE CE UN START-UP ARE NEVOIE DE LIDERI, NU DE ȘEFI

by

O afacere aflată la început de drum are nevoie de un leadership puternic.

În timp ce șefii sunt cunoscuți prin faptul că le spun oamenilor ce să facă, jucându-și rolul în limitele unui scenariu predefinit, liderii, mai ales cei transformaționali, îi inspiră pe oameni să facă schimbări pozitive, le câștigă încrederea, creează coeziune și ridică moralul grupului.

 

sageata

La începutul unei afaceri nu este loc de șefi, ci doar de lideri. Iată câteva calități care nu pot să lipsească unui potențial lider:

1. Abilitatea de a stabili un parcurs și de a-i conduce pe toți în direcția potrivită. Un vizionar poate realiza planul pentru companie, în timp ce un șef îl poate implementa, însă e nevoie de un lider adevărat ca să le facă pe amândouă.

2. Știința de a genera resurse, nu doar a le aloca. Un șef știe să împartă resursele disponibile într-un mod cât mai eficient. Însă într-un start-up, provocările de bază nu se referă la divizarea resurselor, ci la angajarea oamenilor potriviți care să dezvolte cele mai bune strategii și procese pentru a exploata acele resurse. Liderii recunosc diferența și gândesc nu două mișcări înainte, ci zece, construind compania pe termen lung, nu doar bifând elemente pe lista zilnică de activități.

3. O pasiune fără margini pentru munca lor. Expresia „de la 9 la 5” este necunoscută liderilor, iar cei care stau cu ochii pe ceas – inclusiv șefii – sunt nepotriviți pentru un mediu antreprenorial. Chiar și după ce pleacă de la birou, liderii încă se gândesc la afacere, la noi moduri în care se pot adapta, în care pot inova – au un entuziasm vizibil.

4. O sete de cunoaștere atotcuprinzătoare. Se spune că liderii buni știu să asculte. Ei trebuie să fie tot timpul atenți și să culeagă feedback și informații de pretutindeni – de la colegi, angajați, clienți și din industria în care activează.

5. Atrag și apreciază talentul. Oamenii aleg lideri și îi urmează până în iad și înapoi, în timp ce șefii le sunt impuși. Dacă un șef nu își poate construi propria echipă, recrutând cei mai buni membri, atunci în niciun caz nu poate fi un lider în companie. Totodată liderii înțeleg că nu ar fi putut ajunge atât de departe pe cont propriu.

sursa blogdeantreprenor

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page