Dezvoltare personală, Lifestyle — iulie 24, 2014 at 14:56

De ce un bun Lider este coloana vertebrală a oricărei afaceri?

by

Cineva ar putea spune că nu doar un singur factor poate fi principalul motiv pentru care o companie este o stea stralucitoare. Cu toate acestea, dacă ar fi să alegi un aspect care ar face diferenta, care ar fi?…  În opinia mea, singurul răspuns logic este conducerea, și nu o conducere medie, ci una reală, care contează.

Dacă sunteți un antreprenor nou, care eşti doar la începutul  unei noi afaceri, sau sunteți un investitor care dorește să devină parte a unui startup nou, sau chiar un CEO al unei companii extraordinare… trebuie să înţelegi că tot ceea ce vei face se va reflecta asupra companiei tale.

 Printre marii lideri, vei vedea o combinație remarcabilă de comportamente și trăsături. Pentru restul dintre noi, vestea bună este că există unele lucruri pe care le putem practica sau chiar imita zi cu zi:

Includerea Viziunii în timp ce Conduci

Prin a avea o viziune uimitoare și pentru a fi în măsură să transmiţi celorlalţi că, conducerea ta va începe să conteze chiar mai mult, trebuie să ai în vedere faptul că tensiunea va scădea  numai prin  puterea scopului.

Comunicați întotdeauna atunci când sunteţi Lider

Acceptă faptul că actul de comunicare este o stradă cu două sensuri. Şi mai mult decât atât, ai nevoie de ea  atât pentru a-ţi exprima viziunea cât și ideile, cu ceilalţi. Acordaţi celorlalţi suficient timp pentru a-i asculta, prelucrând și diseminând informațiile. De asemenea, luaţi în considerare preocupările acestora sau chiar ideile lor.

Când sunteţi Lider, aduceţi valoare pe masă indifferent dacă  vă aflaţi într-o întâlnire cu angajații, clienții sau furnizorii. Acest lucru se va reflecta prin faptul că vă pasă de opiniile și preocupările lor și puneţi valoare pe punctul lor de vedere.

Recunoașteţi munca depusă de alții în timp ce sunteţi la Conducere

Învațaţi să apreciaţi și să recunoaşteţi eforturile depuse de angajații voştri, pentru a vă trata oamenii la modul în care și tu şi ei știţi că ar trebui să fiţi trataţi.

Fă-ţi timp pentru a investi în construirea unor relaţii puternice şi parteneriate

Stai în contact şi conectează-te cu cât mai multe personae… angajați, clienți, fondatori, investitori…  și înconjurați-vă de oameni uimitori. Leadership-ul este mult mai mult decât forţa personală… de aceea, ar trebui să vă faceţi timp pentru a crea relaţii care pot dura o viaţă.

leadershipLiderii arată întotdeauna un mare caracter

Caracterul este fundamental atunci când eşti la conducere, deoarece aceasta va reflecta integritatea ta asupra altora.

Împuterniceşte în timp ce conduci

Nu ezita să împuterniceşti  şi să dai valoare şi altor personae. Acest lucru va spori încrederea lor și, de asemenea, le va arăta că ai încredere în munca și contribuţia lor la echipă. Mai mult decât atât, ei vor fi încurajați să-şi ia răspunderea asupra muncii lor.

Învață să recunoşti că nu ai toate răspunsurile

Prin urmare, ar trebui să conduci prin întrebări. Un mare lider va ști întotdeauna că el, pur și simplu nu poate avea toate răspunsurile.

Eficiența este un alt aspect care face sau distruge un lider

Fiecare obiectiv și decizie importantă pe care o iei trebuie să fie susținută cu argumente solide pe care trebuie să le prezinţi colegilor, investitorilor sau chiar clientilor. Acesta este singurul mod în care ai putea convinge de fapt oamenii că ai o viziune și crezi în crearea unui viitor mai bun pentru compania ta.

Pur și simplu nu te considera un mare lider până când nu te vei confrunta cu decizii dificile care vor avea ecou pe termen lung. Veți găsi întotdeauna nenumărate exemple de lideri, cu toate acestea, există doar o mână de lideri mari și de obicei, ei performează în companii sau afaceri de înaltă performanță.

Cu cât te vei concentra pe aceste aspecte de Leadership, cu atât mai ușor îţi va fi să iei cele mai bune decizii. Mai mult decât atât, vei avea posibilitatea de a face acest lucru în mai puțin timp și la un cost mai micşi în ultimă instanţă rezultatele se vor îmbunătăţi cu siguranţă. Eu garantez!

Când vei fi în stare să faci tot ce se poate face indiferent de situaţie, înseamnă că eşti un lider care chiar va conta.

L.M.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.