Femei şi Bărbaţi, Plăcerile vieţii — iunie 17, 2013 at 11:30

De ce sunt barbatii heterosexuali atrasi de sanii femeilor?

by

saniiDe ce sunt barbatii heterosexuali atrasi de sanii femeilor? Intradevar o intrebare al carui  raspuns ar trebui sa preocupe populatia masculina. In fond, sunt doar niste proeminente asemanatoare unor saci cu o materie de consistenta grasa, fixati pe pieptul femeilor. Oamenii de stiinta nu au putut niciodata oferi un raspuns satisfacator asupra obsedantei atentii acordate de barbati sanilor.

Si totusi, Larry Young, profesor de psihiatrie la Universitatea Emory, cercetator al comportamentelor sociale complexe, declara ca a gasit o explicatie. El considera ca evolutia umana a valorificat un circuit vechi neuronal care initial a evoluat pentru consolidarea legaturii mama-copil in timpul alaptarii, si foloseste acum pentru consolidarea legaturii dintre cupluri. Aparent adevarat am putea spune. Barbatii si copiii iubesc sanii.

In timp ce alapteaza, sfarcurile femeilor sunt stimulate iar oxitocina, produs neurochimic cunoscut sub denumirea de drogul dragostei, inunda creierul ei, ajutand sa-si concentreze afectiunea si atentia asupra copilului ei. Dar cercetarile ultimilor ani au aratat ca la om, acest circuit nu este rezervat doar pentru utilizarea exclusiva de catre copii.

Stimularea sfarcurilor imbunatateste excitarea sexuala a majoritatii femeilor si activeza aceleasi zone ale creierului determinate de stimularea vaginala sau clitoridiana. In timpul jocurilor sexuale, atingerea sau masarea sanilor determina eliberarea de oxitocina in creierul femeilor, aceasta concentrandu-se asupra partenerului ei sexual. Concluzia, oamenii se pot face mai mult doriti prin stimularea sanilor une femei in timpul preludiului si actului sexual. Evolutia a facut ca oamenii sa doreasca sa faca acest lucru.

Atractia pentru sani este un efect produs de creier, care apare la barbati atunci cand trec prin pubertate, spune profesorul Young. Barbatii fiind atrasi de sani pentru ca in contextul sexual, acestia le ofera posibilitatea de a determina o legatura mai puternica cu femeia.

Dar de ce aceasta schimbare evolutiva se intampla la om si nu si la alte mamifere care alapteaza? Profesorul Young a oferit mai multe raspunsuri: relatia monogama care diferentiaza rasa umana de restul speciilor (sau cel putin de 97 la suta dintre ele), apoi pozitia dominanta in care se face sex presupune aflarea partenerilor fata in fata, determinand oportunitati pentru stimularea mameloanelor, fata de pozitiile sexuale ale animalelor.

Dar teoria lui Young se confrunta cu teoria lansata de un antropolog de la Universitatea din Lees care a scris despre rolul evolutiv al sanilor, atragand atentia ca nu toti barbatii sunt atrasi de sani. S-a amintit deasemenea si despre luarea in calcul a diferentelor culturale. In unele culturi africane, unde femeile nu-si acopera sanii, oamenii nu par sa fie asa preocupati de ei. Asta nu inseamna ca masajul si stimularea lor nu fac parte din preludiu in aceste culturi. Teoria profesorului Young este temperata de multe necunoscute, fiind nevoie de inca multe studii legate de cercetarea fenomenului in context antropologic.

Sursa: privireinviitor.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page